torsdag 28 juni 2007

Det fina med alliansen är mångfalden

Kristdemokraterna håller riksting och skall därmed dra upp riktlinjer för det framtida arbetet. Jag hoppas att de bestämmer sig för att det är bra med en borgerlig allians och att de vill stanna kvar i den. Ty mångfalden i alliansen gjorde det lättare för många borgerliga att bestämma sig tror jag. Det fanns lite här och lite där som man kunde gilla. Personligen så gillar jag särskilt att de satte ned foten kring fastighetsskatten, familjepolitiken tilltalar också, även om jag är mer modern och tycker att det ska finnas en neutral äktenskapslag som gäller för alla typer av familjerelationer.

Abortfrågan är inte enkel, men man kan inte vara stenhårt emot abort, men den ska naturligtvis inte heller användas som praktisk preventivmetod. Men varje fall är unikt och vem är man att döma? För kd kan det här förstås bli problem, för frågan är het inom partiet. När 55 motioner inom hälso- och sjukvårdsområdet lämnats in så handlar 31 stycken av dessa om just abortfrågan.

Men jag hoppas att de inte fastnar i alltför snäva diskussioner så att aborter blir huvudfrågan som gör att man lämnar alliansen. Då blir det nästan fråga om ett enfrågeparti, det vore synd. För kd behövs absolut inom alliansen.

Svenska Dagbladet skriver:

"Slutsatsen kan inte bli att kristdemokraterna bör ge upp den egna identiteten, alternativt lämna det borgerliga samarbetet. Alliansen måste bygga på att varje borgerligt parti kan bevara och utveckla sin särart inom samarbetets ram. Annars är det ingen allians värd namnet, bara en maktpolitisk manöver." (SvD)

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: