torsdag 14 juni 2007

En snut i varje knut...

Jag tror att det var någon från moderata ungdomsförbundet som myntade det där uttrycket. Det trista är att det nästan behövs idag. Med risk att låta som ett spöke från förr så fanns det tidigare en viss respekt för andras egendom och kanske inte minst för andra människor. Det hände men var inte vanligt, att nyplanterade träd och busskurar blev saboterade samma dag som de kommit på plats. Allt blev inte nedklottrat omedelbart. Tanter blev inte rånade av unga tjejer. Riktiga tjuvar gick inte in i hus där folk är hemma. Ungdomar var inte ute och "brölade" i bostadsområden på nätterna osv osv osv

Många polisstationer har snart sommarstängt. I vissa kommuner fördubblas befolkningen med tillströmningen av sommargäster så behovet av ordning kan tänkas öka. Men polisstationen har stängt. (Svd) Förvisso finns det ett uttalande om att det kommer att finnas fler poliser på gator och torg. Fan tro´t. För egentligen skulle man önska att det inte behövdes alls.

I min kommun skall gymnasiet ha avslutning idag. Polisen får då extrabemanning för att stävja eventuellt bråk. Är det inte egentligen självklart att det borde vara en glädjens dag och inte en allmän förstörelsedag. Den som förstör mest vinner.

Det mest fantastiska är att de allra flesta ungdomar är helt OK, det är ett fåtal som drar till sig ordningsmaktens resurser. Till gagn för vem egentligen? Och var är föräldrarna?

Det regnar idag, det kan ha en lugnande inverkan. Hoppas det.

Inga kommentarer: