lördag 9 juni 2007

Gilla läget på sommarvägarna, inte så lätt...

Det har redan börjat. På många vägar ser man dessa orangefärgade koner, blinkande ljus, män klädda i skyddsvästar, avspärrningar och asfaltsvältar. Det är sommar, det är vägarbete, det är kaos i trafiken. Årets trafikstockningar i Stockholm kommer främst att finnas vid Söderledstunneln och Centralbron. Det är klart att vägarna måste repareras och att det är lättare på sommaren. Det är viktigt att det görs, vem kan säga emot det?

"- Folk måste ta det här på allvar och åka kollektivt, cykla eller samåka i så stor utsträckning som möjligt, säger Mats Freij."

Här kommer kruxet. Åka kollektivt, javisst. Men dessvärre så har även SL sommartidtabeller och en hel del arbeten på gång. Cykla flera mil till jobbet skulle nog iofs vara hälsosamt. Och när det inte finns någon att samåka med vad gör man då. Det blir problem med det här den saken är klar.

Så jag undrar varför inte SL och de som planerar vägarbeten samarbetar lite mer för resenärernas skull? Visserligen är det färre människor i gång, men man kan ju undra varför de ska behöva ha det sämre på resfronten, utöver att de jobbar när andra är lediga?

Inga kommentarer: