I sin iver att sätta dit arbetsmarknadsministern så har någon kommit på något nytt nu. Littorin anger fel årtal för studier i sin CV.
Vadå fel? Om han har läst på universitet på hel eller halvtid så har väl det inte någon som helst betydelse, han skriver precis som det är. Halvtid- deltid- eller heltidsstudier spelar det någon som helst roll? Om han inte har hållit sitt schema exakt, vad har det med saken att göra? Det gäller många som studerar. Att kunna byta diskurser under tidens gång måste ses som en begåvning bara det.
Det finns möjligheter att läsa i olika takt på universitetet. Vad och hur man väljer innebär oftast att man gör något annat under tiden, jobbar till exempel. Man är inte sämre för det, framför allt kan man ta med sig nya erfarenheter utanför den akademiska världen vilket kan ge vidare perspektiv och skapa positiva effekter på förståelsen för det man håller på med.
Det får vara någon måtta nu på fyrkantigheten här. Det är dags att lyfta blicken lite. Livet är inte svart eller vitt. Vi måste komma ifrån detta dikotomiska tänkande för det begränsar hela mänsklighetens utveckling enligt min uppfattning. Framförallt detta nitiska letandet efter fel hos andra måste få ett stopp.
Det finns ett ordspråk som passar nu. "Det är lättare att se grandet i sin nästas ögon än bjälken i sitt eget" (för mig okänt ursprung)
Andra bloggar om: politik, meriter, littorin, moderaterna, examina
4 kommentarer:
Som Moderat borde du kunna din Bibel.
För övrigt: problemet är väl snarast att det i Sverige betraktas som en merit att ha varit inskriven vid ett universitet, oavsett om studierna lett till examen eller ej.
Vid en internationell jämförelse blir detta lite märkligt. Hos den brittiska regeringen listar var och varannan minister ospecificerat "studier vid" universitet så och så - detta i vetskapen att det vore enormt pinsamt att framhäva att man läst vid ett universitet utan att ta examen.
När britterna, och andra utlänningar, ser samma skrivningar på de svenska ministrarnas meritförteckningar kommer de alltså få intrycket att svenska ministrar är betydligt bättre utbildade än vad de är.
På denna punkt tycker jag att ni moderater - för att återvinna lite av ert förtroende i frågan - skulle kunna verka för en anpassning till internationella standards.
Som den goda människa jag är försöker jag att inte döma på det att jag inte heller måtte bli dömd. Eller på ren svenska: jag tycker hemskt illa om när mina politiska motståndare hackar på ovidkommande saker hos mina politiska vänner, så jag försöker därför att inte bli sån själv.
Men lika viktigt är att politiska uppdrag inte är tjänster man söker med hjälp av sin CV, utan något man får för sina idéers skull.
Martin - pinsamt det där med Bibeln. Jag rodnar och skäms. Det internationella standardsystemet understöds väl nu av Bolognadeklarationen som nu införs på universiteten. Det kommer att säkra framtida meriter i alla fall. Vad man gör med de gamla vet jag inte.
Vilse på värnhem/Anders - just det idéer är vad politik bygger på.
Mary! Testa mattfransar med Ketchup !!
Det är inte helt fel... :-)
Skicka en kommentar