fredag 6 juli 2007

Almedal utan Fredrik Reinfeldt - varför det

Almedalsveckan är en av de största begivenheterna inom den politiska sfären och har så varit i många år, närmare bestämt 40 år. Massor med folk är där, men inte statsministern. Jag är besviken.

Fredrik Reinfeldt är den populäraste partiledaren i Sverige, populärare än sitt eget parti. Ingen annan partiledare är det.

Varför åker du inte till Visby och visar vem som äger scenen? Det är du som gör det. Man kan ju flyga över dagen bara, om man vill vara ledig för övrigt. Det behöver inte ta längre tid än en dag på IKEA egentligen.

Snälla statsministern åk till Almedalen, ta en kvart av Anders Borgs scentid och visa dig där. Det är som sagt du som äger den politiska scenen här i landet, ge inte någon annan chansen att ta över det initiativet. Ty kommunikation är A och O i den här verksamheten och den måste vara synlig.

I all ödmjukhet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Johan Hellström sa...

Fredrik Reinfeldt gör helt rätt.

Mary X Jensen sa...

Vi delar inte uppfattning just i den här saken. Fredrik Reinfeldt verkar vara en person som väljer sin familj. Det är bra. Han ser ut attvara en gullig pappa.

Men att var på plats i Almedalen och säga hej till publiken behöver inte innebära att man åsidosätter sin familj. Tvärtom, familjen kan följa med och känna sig lite stolta över sin populära pappa. En dagsutflykt till Gotland är mysigt för alla. Att utebli kan uppfattas som ignorant och det är inte ett epitet som den här rergeringen behöver.

Så jag vädjar - åk till Almedalen om så bara över dagen.