fredag 13 juli 2007

Förbjuda bloggar - det var det dummaste jag har hört

Bloggen opassande berättar från Almedalen att en moderat - Mats Johansson vill förbjuda bloggar och begränsa internet.

Det var det dummaste jag har hört. Anna Serner nybliven VD för TU tycks också förringa bloggar och tror att det bara är familjen som läser dem. Nej du Anna, kort tid har jag hållit på och det är ändå flera hundra visningar av min blogg varje dag. Vem som läser har jag ingen aning om. Men det är många och för mig helt okända personer. Som gammal redaktör vet jag hur det fungerar med det "gamla" och det här är fan så mycket roligare att hålla på med. Färska åsikter hela tiden.

"De halsbrytande åsikter som riksdagsman Johansson för till torgs är bara ett utslag av inkompetens och ignorans gentemot utvecklingen: något som alltid skett när tradition utmanats. Det som är frapperande är att det kommer från en företrädare i ett parti som annars brukar ha hög svansföring om individuell frihet, fri konkurrens och motstånd mot monopolism. Vilket uppenbart indikerar att flertalet av moderaternas uttalanden bara är luftslott."

Rick Falkvinge skräder inte heller orden vad gäller Mats Johanssons syn på nya media.

Jag hoppas verkligen att detta är ett olycksfall i arbetet för moderaterna. Jag vill inte byta mina partipreferenser, men en sån här sak skulle kunna få mig att göra det.

Bloggar är en fantastisk sak, jag trodde det inte själv innan jag började. Var då mer inne på Annas idé om att det bara är de närmaste som läser. Det kanske har varit så. Men nu är det bloggare som kommer med intressanta avslöjanden och ger tidningsartiklar nya vinklar och djup. Det finns all anledning att se på bloggare som mervärde och något som ger den ursprunglige skribentens syn på ett ämne fler dimensioner.

Bloggen är här för att stanna. Om inte papperstidningarna hänger med så ska de nog börja fundera på sin roll i stället för att försöka stoppa nya media och nyhetsflöden, något bakåtsträvande i det här fallet kan vi inte ha.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser den. :)

Ha det gott.

SideShow Surfer

Mats Johansson sa...

Det jag påstås ha sagt vid seminariet i Visby är inte sant. Synd att ni grundar era kommentarer på ett felaktigt referat. Tvärtom inledde jag i mitt första inlägg med en hyllning till bloggandet som ett exempel på något positivt i medieutvecklingen. Jag deltog för övrigt i onsdags kväll i juryn för prisutdelningen av Politikerbloggens nyinstiftade pris för medborgarjournalistik.

Mary X Jensen sa...

Jag skrev om att det dummaste jag hört var att bloggar ska förbjudas för att jag läst att du Mats hade sagt det. Tack för att du reagerar och upplyser mig om att jag hade fel.

Mitt eget tillkortakommande i det här avseendet var att jag blev upprörd och drogs med i hetsen. Jag borde förstås kollat med dig innan jag skrev. Ursäkta mig än en gång. Jag skäms för detta... Fler än jag bör väl också göra det nu.

Men - du kan väl tala också om vad du egentligen sa. Jag är som moderat, fd. IT-journalist mycket intresserad av moderaternas IT- och mediapolitik. En intervju kanske?

Jag vidhåller att jag tycker att bloggar är en kul och bra sak som hänt media på senare år. Det blir en vederkvickande förlängning av debatten. De bloggar som talar om att blommorna är vattnade och som bara länkar runt med tidningarnas egna rubriker tar förstås utrymme, men det är bara barnsjukdomar. Fortfarande testas tekniken.

Som sagt - Förlåt mig.