torsdag 30 augusti 2007

Carl Bildt brukar ju få beröm här för att han är så uppkopplad...
























Jag gillar ju det, uppkopplade människor...

Håller just nu på och letar bland gamla tidningsgrejor för en nostalgitripp för gamla IT-journalister på det glada 80- och 90-talet (ja, det fanns datorer då med). Jag och Stefan Karlebo drev då tidningen Datakonsulten (den finns inte mer, tyvärr)

Stefan gjorde alltid kul och förnumstiga illustrationer till tidningen. Jag skrev denna artikel om Bildt 1994, Stefan gjorde illustrationen.

Carl Bildts elektroniska brevlåda svämmar över

För några veckor sedan öppnades Information Rosenbad. Det är en informationsdatabas med Carl Bildts elektroniska brevlåda där man också hittar statsministerns tal, artiklar och pressmeddelanden.

Hittills har närmare 900 personer registrerat sig som användare i Information Rosenbad via persondator med modem. Därtill är Carl Bildts elektroniska brevlåda möjlig att nå för de 25 miljoner människor runt om i världen som är anslutna till Internet.

Ett par veckor efter det att brevlådan öppnades hade det kommit in runt 300 elektroniska brev till Carl Bildts brevlåda. Statsministern läser all inkommande post men han hinner inte svara på allt själv. Därför anställs nu en speciell brevskrivare i Statsrådsberedningen.

Brevskrivaren, Niklas Claesson, är 21 år och kommer från Västerås. Han kommer att varva arbetet i Statsrådsberedningen med juridikstudier vid Uppsala Universitet? … Jo, han har erfarenhet från arbete med databaser och inte minst – han har tidigare varit vice ordförande i MUF.

(Mary (Skerving) Jensen, Datakonsulten nr 2, 1994)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: