torsdag 30 augusti 2007

Heja Svenskan stå på er...

Moderaten Ulf Adelsohn har i en debattartikel gått till angrepp mot borgerliga tidningar för att de brister i sin lojalitet mot regeringen (SvD).

Som P J Anders Linder skriver att SvD var för ett maktskifte och kritiska till tidigare regeringen med Persson vid rodret. Det innebär inte att man automatiskt är för allt den sittande regeringen sysslar med. SvD är en fristående tidning menar Linder.

"Å ena sidan gillar vi den arbetslinje som yttrar sig i form av jobbavdrag och stramare socialförsäkringar, och vi tycker att utbildningspolitiken är alldeles utmärkt. Å andra sidan ogillar vi förslaget att FRA ska övervaka teletrafiken, och vi har svårt att förstå regeringens entusiasm över Las och annan arbetsrätt. Och så vidare." (SvD, ibid)

Precis så känner jag också. I en demokrati är det viktigt att få göra sin röst hörd och vara frispråkig, i synnerhet i en borgerlig värld där den intellektuella borgerligheten är en del kulturen.

Jag arbetade själv mycket hårt under hela valrörelsen och priset regeringen får betala för mitt stöd, är att jag talar om vad jag tycker om och vad jag inte tycker om.

Jag gillar inte heller FRAs avlyssningsidéer, eller trängselskatten, eller stödet för fackföreningarnas rätt att sätta dit småföretagare med smått löljiga metoder. Då menar jag sopstopp för alla i närheten av Salladsbaren i Göteborg. Sen önskar jag mig en mer synlig statsminister. Så var det sagt.

Btw - Carl Bildts Fan Club har 442 medlemmar och Moderaterna...Yeah har 218, på Facebook idag)

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: