torsdag 16 augusti 2007

Kan ni inte börja prata med varandra nu

Hörrni moderater, visst är vi frifräsare allihopa och tycker högt och fritt, se inte minst på mig. Men lite problematiskt blir det allt om alla diskussioner behöver pågå i pressen. Som nu om fastighetsskatten - igen... Sade inte statsministern nyligen att det finns två förslag som gäller? De som finansministern skickat ut.

Ska det inte pågå lite interna möten bland riksdagsmän där man får säga vad man tycker och sen brukar man väl i demokratisk ordning stå ut även om man tycker annorlunda än majoriteten. Eller har jag missförstått något här? Är det här ett uttryck för brist på rutin om hur politiska processer ska drivas i en demokratisk ordning. Då får vi hoppas att det blir lite bättre med arbetsprocesserna. Det ser inte så bra ut det här.

Det är Mats G Nilsson och Sofia Arkelsten som uttalar sig nu på eget bevåg med en remiss. De menar att Stockholmarna kommer att drabbas hårdast. Ja, men så har det väl varit hela tiden? Med den gamla fastighetsskatten och nu med förslaget utan, så får de betala mest.

Att man betalar skatt på pengar man får i fickan och dessutom pengar som har bara har blivit medan man bott har jag jättesvårt att se som ett problem alls. Visst får man något mindre men det är väl ändå ett bra mycket bättre alternativ att betala skatt på synliga pengar än på sådana som är fiktiva. Man betalar en gång för alla och så är det klart. Tycker jag, så nu vet ni det.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

Jag har fått en del rasistiska kommentarer på det här inlägget. Sådana hör inte hemma på min blogg därför avvisas dem. Alltid.