tisdag 11 september 2007

Ett år till...

Folkpartiet förslår att elever ska kunna gå om ett år i skolan. Det gäller de som inte klarar grundkraven -så dessa redan nu skolhatande ungar ska alltså få chansen att gå ett extra år i skolan.

"Vi tänker att man ska peppa eleverna redan i åttan, och förbereda dem på att det kanske skulle vara bättre att de får ett år till på sig, säger Lotta Edholm. (SvD)

Alltså det är väl ändå ganska befängt egentligen att det först är i åttonde klass man ska få gå om. Alla år innan då? Har ingen upptäckt hur det är fatt med kunskapsnivån? På åtta år!!! Det känns som fel ände på något sätt, även om dessa barn behöver hjälp och ska ha det.

Det här styrker min uppfattning om att skolan ska var inriktad på kunskap och mål inte på klassindelning efter ålder. Det är redan i första klass som barnen ska ha stöd och hjälp att gå vidare oavsett om de redan kan läsa och räkna eller om de har svårigheter med det.

Den sociala delen man behöver med jämnåriga torde kunna tillfredsställas på annat sätt, det finns raster och dessutom är det bra och givande att umgås över åldersgränser överhuvudtaget. Är det så att skolan behöver fler vuxna så får man fixa det.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: