onsdag 12 september 2007

Nu är bloggare journalister på riktigt...

I går tog alliansen steget och bjöd in alla borgerliga bloggare till möte. I fortsättningen vill de se oss som viktiga opinionsbildare. Det gör de fullständigt rätt i. För i bloggare finns det kraft och energi, det blir sånär man driver sin egen lilla enmanstidning, man får ligga i och det är så mycket enklare för att man bestämmer själv vad som ska skrivas.

Många av oss är journalister sen förr och har varit på presskonferens och ackrediterade till olika tillställningar och blivit underhållna med pressmeddelanden. För andra kanske det var lite mer spännade. Men en sak är säker det blir inte lätt att styra bloggare, ty de gör som de vill. Det blev också uppenbart på mötet i går kväll och alliansens företrädare fick det lite hett om öronen för här hades det åsikter och ingen höll inne med dem heller. Men det är ju också det som är själva grejen med bloggandet, tyckandet.

Nu tar alla bloggare ett steg ut ur bloggosfären eller är det kanske tvärtom att så att alliansen tar ett steg in. Medborgarjournalistiken är ett faktum att räkna med och jag tror att traditionella medier och bloggare kommer att sambefrukta varandra på ett bra sätt. Det gäller i synnerhet förstås för de bloggare som har ett seriöst syfte - att driva opinion. Men det lär väl utkristallisera sig vilka som håller i längden.

Min kompis är informationschef på Svanen och hon tände på alla burkar och ville gärna skicka sina pressmeddelanden hon med till bloggarna. Jag sa att hon skulle gå in på Bloggtoppen och kolla vilka som skriver om miljö. Så får ni info därifrån nu så tacka mig för det ;-)

Nu är vi en del av etablissemanget - att räkna med. Tack alliansen för förtroendet och Prime PR som anordnade det hela. Det är inte säkert att ni kommer att gilla allt vi skriver i fortsättningen heller, men vi kommer att höja temperaturen i debatten, den saken är klar.

Sträck på oss... Nu jädrar anåda...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: