onsdag 26 september 2007

Porrsurfning på jobbet är inte det värsta...

Ibland undrar man hur det står till med ansvarskänsla och sunt förnuft hos vissa vuxna personer. På Migrationsverket har flera ertappats med att porrsurfa på arbetstid, i det här fallet nattetid men det kan också ha varit på dagtid, det har varit systematiskt och i stor omfattning menar man på Migrationsverket. (DN)


Ja ha, det låter olämpligt. Att surfa privat på arbetstid och i synnerhet på porrsajter då. Det är det mest uppseendeväckande vi kan göra innan moralpaniken slår till rejält, utom att tjäna pengar då förstås. Det är väl ändå fullständigt självklart för alla vuxna människor att det inte är lämpligt att porrsurfa på jobbet.


Det förekommer tydligen också att man spelar schack eller kortspel på datorn vilket också det är av privat natur och inte tillämpbart på arbetsuppgiften. Det är förbjudet att använda datorerna till annat än tjänsteutövning säger man på Migrationsverket. Det är just det där sista som jag reagerar på. Annat än tjänsteutövning. Om man har tid över och bara befinner sig i väntan på att något ska hända, kan man inte få spela schack eller kolla på husannonser eller Tradera då? Spelar det någon roll överhuvudtaget om man använder datorn till lite förströelse om det inte finns annat att göra. På nätterna, om alla sover då. Varför måste man förbjuda allt och inte bara säga rätt upp och ned att spel och dobbel och porr är förbjudet. I övrigt får ni använda era huvuden.

Jag vet inte hur det går till på nätterna på Migrationsverkets anläggningar, men det kallas Förvaret och en Förvarshandläggare är den som arbetar där. Redan det säger väl en hel del om institutionen.


På nätterna kan man tänka sig att det inte är så stor rulle på arbetsplatsen utan att den som arbetar där har tid över eftersom många sover, och vad gör man då? Finns det arbetsuppgifter på natten, viker man lakan och puffar kuddar eller är tanken att man ska finnas till hands om någon som är förvarad behöver hjälp och stöd. Jag har ingen koll.



MEN - Jag blir mer upprörd över den människosyn som speglar hela Migrationsverket när jag läser begreppen Förvaret, Förvarshandläggare och Förvarad. Vad är det för dumheter? Vem har hittat på detta? Skärpning Migrationsverket, ni hjälper människor! Det är prylar som förvaras, inte människor. Snart startar jag ett upprop mot såna här urbota dumheter i myndighetsspråket. Det borde verkligen förbjudas att uttrycka sig på det här sättet, det är ovärdigt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: