söndag 23 september 2007

Tycker ni att ni varit duktiga nu...

Jag ställer frågan ovan till de två avhoppade m-gubbarna från Sundbyberg. Ni fick förtroendet av väljarna att representera dem som moderater och så hoppar ni av för att ni tyckte att det var rörigt i moderaterna. Jag kan förstå det på sätt och vis moderater är ofta ganska egensinniga och det skapar stridigheter mellan varven, men sådana ska vuxna männsikor kunna klara ut. Mend et sker i alla partier och organisationer där männsikor ska försöka enas om olika frågor. Ibland hettar det till. Jag har ingen aning om detaljerna i Sumpan eller huruvida de själva varit delaktiga i att det stormat internt.

Men är det inte rätt barnsligt att hoppa över till socialdemokraterna av alla partier? Det är möjligt att (s) tycker att det här är lite lustigt på kort sikt, men i längden så drar nog Spira och Wijkman det kortaste strået.

Väljarna i Sundbyberg är säkerligen ganska förbannade vid det här laget och man kan bara hoppas att de nu inte drar alla moderater över en kam. Det vore olyckligt.

Det är också synd att man blir förtroendevald på personligt mandat. Ty det underlättar för människor som inte har ryggrad att stå upp när det blåser och snabbt och lätt byter parti från moderater till socialdemokrater. Politiska vildar. Jag tar mig för pannan.

Det vore bra om mandat följde partierna och inte personerna. Alla är uppenbarligen inte mogna det förtroende de får. Jag tycker inte att Spira och Wijkman har varit duktiga. Tyvärr så spär de på fördomarna om att den egna makten går före idealen, annars hade de helt enkelt ställt sina poster till förfogande.

Trist historia ...

(SvD)

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förstår inte varför folk gnäller, detta är en följd av personvalssystemet. Man gjorde platserna personliga, och inte partibundna. Man kan inte både äta kakan, och ha den kvar. Alternativet är ju att slopa personvalssystemet. Och hur bra skulle det vara. Det bästa hade ju varit om moderaterna i kommunen hade klarat av att hålla sams.