tisdag 30 oktober 2007

Journalistpris till Johan Larsson - hoppas jag...

Idag handlar det om stora Journalistpriset. Martin Jönsson slår ett slag för digitala medier och nämner flera bloggare som avslöjat stora saker. Han nämner också Johan Larsson - allas vår Knuffmästare.

Jag håller på Johan - han är verkligen förnyaren som arbetat fram ett koncept som är annorlunda och viktigt. Tidningar och webbsidor och skribenter och journalister och sökmotorer i all ära, men Johan är den som tagit det hela ett steg längre. Han arbetar tyst i bakgrunden och skapar möjligheter att samla mångas tankar under olika rubriker på ett unikt sätt. Presentationen av innehållet i alla bloggar organiseras vilket gör att det blir tydligt och intressant och ger en överblick. Dessutom är sökorden dynamiska och det som debatterats mest ligger överst i högen. Nyheter i realtid, kan det vara bättre?

Tack vare Johans arbete så får man snabbt och lätt veta vad som är på tapeten idag och får direkt en överblick, utan att behöva bläddra igenom alla tidningar, som trots allt är produkter av de som jobbar där och många gånger ger en snuttifierad bild. Ingen skugga på det eftersom det är så det fungerar. Men bloggare kan både fördjupa, ge nya vinklar och kompletterar i hög grad tidningsartiklarna. Ibland med tyckerier och avvikande åsikter, ibland med fakta. Hur som helst så skapas en dynamik som tidigare saknades.

Men frågan är om det i juryn ännu finns förståelse för fenomenet bloggens betydelse för hur tankar, insikter och nyheter kan spridas. Bloggandet står inte i motsatsförhållande till traditionell media utan är ett komplement idag, det gäller att se det. Så långt verkar dessvärre inte alla kommit ännu.

Det som händer på Knuff gör skillnad, den saken är klar -därför hoppas jag att Johan får pris. Om inte annat kan väl vi själva i Bloggosfären ge honom ett eget?

(SvD)
Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: