fredag 5 oktober 2007

Är det någon som hatar Notar...

Två artiklar på rad om småbarnsfamiljer som hamnat i bryderier med husbyggen. I båda fallen är Notar inblandade som förmedlare på något sätt. Finns det en tanke bakom det?

Jag måste tillstå att efter dessa artiklar läste jag Notars husannonser med andra ögon i morgontidningen. Lite motstånd kändes,kan man verkligen lita på dem i fortsättningen?

Men sen kommer funderingen. Är detta rättvist mot Notar överhuvudtaget? De är namngivna i två artiklar som handlar om småbarnsfamiljer som råkat rejält illa ut när de köpt fastighet via dem, även om det verkar finnas lurendrejare i bakgrunden. Antingen så är de väldigt dåliga eller så är någon sur eller så ligger det en konkurrents PR-verksamhet bakom. Välj själv,ställ i alla fall frågan.

Tilltron till Notar är inte på topp efter detta. De kommer att ha ett enormt problem med trovärdigheten ett bra tag framöver efter dessa artiklar.

Hur ligger det till egentligen? Frågorna måste ställas. För även om båda artiklarna också skrivit om märkliga lurendrejare, en som till och med hotar, så finns Notar med i bakgrunden. Vilka representerar de egentligen?

Scary... om det inte är rättvist.

(SvD)

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också råkat ut för NOTARS projekt, denna gång var det projekt Himmelriket på Ingarö... När man väl har skrivit på så avsäger dom sig allt ansvar trots klara missvisande försäljningsargument... Vi lyckades dock dra oss ur projektet i sista sekund, men jag lider fortfarande för de som fastnade i projektet och fick betala över en miljon extra för att över huvudtaget kunna bygga på tomten....
Jag kan bara rekomendera att inte ingå i Projekt med NOTAR, och att dom ständigt dyker upp i media och på tv om missnöjda kunder kan inte vara en slump...

Anonym sa...

jag förstår er frustration.

Men det finns ett stort problem bland hus och lägenhetsköpare. Köparna tror
felaktigt attt de köper fastigheter av mäklaren trots att de får träffa säljarna vid minst ett tillfälle. Mäklaren säljer inte fastigheter, de säljer tjänster.

Självklart är det upp till mäklaren att kontrolera om lämnade uppgifter stämmer och om det behövs ska en oberoende besiktningsman kontrollera fastigheten. Men när säljarna lämnar felaktiga uppgifter om fastighetens skick så är det väldigt svårt för mäklaren att kontrollera att de stämmer. Det är alltså upp till köparna att kontrollera vad de köper precis som i konsumbutiken alltså. Är det fel på det man köper i konsum tex. glassplitter i barnmaten så är det inte konsum ni går på utan tillverkaren av maten.

Så... Till er köpare. Använd samma förnuft som när ni köper barnmat på konsum eller en begagnad bil så kommer ni bli nöjda och glada eftersom ni då minimerar risken för skada. Har ni inte kompetensen som behövs (mäklare har inte ens denna kompetens även fast de studerat byggnadsteknik) så anlita en besiktningsman. Alternativt kolla upp säljaren.

Förstått??