fredag 26 oktober 2007

Sluta med all sifferexercis...

Att finansministern håller på och räknar och budgeterar är förstås självklart. Men för övrigt? Varför denna siffernoja när det gäller allt som nu senast, kvotering av kvinnor och av invandrare. Det är inte bra. Människor kanske kan räknas i antal när man vill veta hur många de är. Men om man vill få in fler kvinnor och invandrade personer så är det faktiskt bara att öppna dörren och säga välkommen. Ni får plats här hos oss. Det kan göras redan idag.

Det är väl engagemang som behövs, insikter och erfarenheter som kan utveckla partiet framåt? Känsla, blod, puls. Inte antal eller procentsatser.

Vem vill vara den kvoterade? Ja, hon där borta är inkvoterad säger man och tittar lite över kanten. Och så har de skapats en utanförskapsgrupp (vilket ord, strukturellt utanför är faktiskt bättre, Per Schlingmann använder det idag) helt utan att det var så det var tänkt. För jag tror faktiskt att det finns en uppriktig vilja att göra något åt att jämna ut förtroendeposterna så att det blir mer jämställt. Men det behövs mer inspiration...

Men jag håller inte med om metoden kvotering, utan snarare med Niklas Wykman (vars mamma jag säker kan vara, så ge er på att jag varit med ett tag...)

"- I stället för att sätta upp ett siffermål måste vi arbeta med organisationen så att fler människor med olika bakgrund känner sig välkomna. Det måste vara strategin, inte att skriva siffror på ett papper. " (SvD)

PS. Hade jag inte brutit benet hade jag antagit bloggarinbjudan och haft synpunkter på plats, men nu får jag sitta här med kryckan och ha andrahandsåsikter. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Kaj Raving sa...

Det var ju på tiden att även moderaterna kan inse att det finns strukturella förtryck, efter att det under... alltid... varit något flummigt som vänstern talat om.

När det gäller "- I stället för att sätta upp ett siffermål måste vi arbeta med organisationen så att fler människor med olika bakgrund känner sig välkomna. Det måste vara strategin, inte att skriva siffror på ett papper. ", så är det ju samma argument som använts under åtskilliga år, om såväl organisationer som företag och samhället i stort. Hittills har det ju inte fungerat, så varför skulle det plötsligt göra det nu?

dibbuk.se sa...

Du har rätt. Vårt parti har fel. Och jag börjar tröttna på medlemskapet.


/Anders

Mary X Jensen sa...

Kaj - jag tror att det fungerar om viljan finns. Det är så lätt att dölja sig bakom siffror.