fredag 30 november 2007

Höjd bensinskatt - spel för gallerierna...

De flesta människor kör inte omkring med sin bil för att det är kul utanför att de måste. Det är redan idag dyrt att transportera. Men vad ska vi göra i stället? Det är långa avstånd mellan hem, dagis, skolor och arbete. Livspusslet måste fungera och samhället är uppbyggt utifrån att vi måste transportera oss till olika platser, hela tiden.

Jag kan inte förstå varför just bensinskattehöjningen ska vara så attraktiv - som symbolfråga kan den vara både negativ och positiv. Människor kör redan idag ganska restriktivt och inte mer än man måste, men måste ,an så måste man... Så den som behöver bilen blir förbannad och miljövännerna jublar.

Varför ställer man inte krav på biltillverkarna? Förbjud dem att sälja bensindrivna bilar, kräv att de satsar en rejäl slant på Forskning och Utveckling kring alternativa bränslen. Och se framförallt till att det finns mackar där man kan tanka miljövänligt.

Tag internationella initiativ till forskning på området mm mm. Svenska bilister behöver sin bil - höj inte priset för dem utan satsa på att se till att de kan transportera sig miljövänligt.

Att höja bensinskatten är ett bra sätt att få stopp på Sverige menar bloggaren Anders Nilsson. Svenska medborgare behöver inte mer dåligt samvete säger jag. Låt oss vända på problemet och ställa krav på våra politiker så att de tar miljöproblemet på allvar genom att få igång en omfattande forskning på alternativen. Det är inte stopp på samhället vi behöver utan de miljövänliga alternativen. Att höja bensinskatten blir bara ett spel för gallerierna.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: