torsdag 15 november 2007

Persson har också vunnit på Lotto... på sätt och vis

Det är klart att han tar pengarna. Såna är reglerna. Vissa kan vissa säkert tycka att det är magstarkt att han behåller sin avgångsersättning efter att inkomsterna kvittats mot skulderna i hans firma. Men det är väl inte han ensam som skrivit reglerna som ger honom denna möjlighet, eller hur?

En gång i världen fattades beslut om avgångsvederlag för avgående politiker och att de nu slår som de gör kan tyckas vara orättvist, men att följa regler är i andra sammanhang så oerhört viktigt så varför inte nu? Det har vi inte minst sett på senaste tiden med debatten om huruvida man rent av varit kriminell för att man betalat sin barnflicka med sina egna vita och betalade pengar för 20 år sedan utan att passera skatteverkets blanketter.

Den enda gången som det inte blir oro i leden för att någon fått för mycket är om de vinner på Lotto eller blir fotbollsspelare. Då är det OK med hur mycket pengar som helst vad det verkar. Är inte det konstigt?

Göran Persson har på sätt och vis också vunnit på Lotto. Eller vill man att skulle ha låtit bli att jobba under det här året. Vad skulle han i så fall leva av nästa år, när avgångsersättningen inte betalas ut längre. Det är väl bra att han fixat sin inkomst för framtiden. Om det är enligt reglerna så ska han ha sina pengar. Sen får man väl se över reglerna ytterligare en gång då.

En statsminister blir av med jobbet över en valnatt, jag tycker inte att det är fel att de blir någons slags kompensation för den risk man ändå tar med ett sådant jobb. Oavsett vilket parti man tillhör. Att regler och bestämmelser ska följas har vi lärt av tidigare indignation i pressen. Varför inte nu plötsligt? Alla regler bör dock ändras om de inte fungerar, förstås eller accepteras av den de gäller. Men vi kan inte hålla på och kalla alla för fifflare så fort de får lite mer än någon annan i synnerhet inte när uppsatta regler följs.

(SvD)
(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: