fredag 7 december 2007

500 poliser i lilla Salem...

Salems kommun har 11.000 invånare. I morgon blir det nya rabalder, förmodligen är bråkstakarna ännu mer upphetsade nu eftersom de inte in i det sista vetat hur det skulle gå. Skulle man få demonstrera eller inte. Yttrandefriheten är oerhört viktig men nu missbrukas den och det i sin tur kan leda till att lagen skrivs om och att denna frihet kan få restriktioner på grund av att högerextremister och motdemonstranter håller på sin tradition år efter år.

Nu får man manifestera och 500 poliser - femhundra poliser är inkallade !!!! De fyller ensamma upp Rönninge Torg som är ungefär lika stort som Hötorget i Stockholm för. En liten plats alltså. Och man kan undra om det finns några poliser över för resten av Stockholm i morgon?

Högerextremer i ena änden, putsade och ordentliga obehagligt i takt och sen motdemonstranterna som försöker stoppa dem. Kan det bli annat än bråkigt? Bilderna från förra året sitter på näthinnan, ridande poliser, svarta luvor, hukande och skrikande människor överallt. Det är ingen angenäm syn precis.

Jag ser det här utifrån och tycker synd om invånarna i Salem/Rönninge. Barn som jag känner har fått ställa in sin avslutning i Strövarna på grund av detta... Det handlar alltså om barnen som bor där i Rönninge/Salem. Vissa kan säkert tycka att det är lyxproblem men att bli inlåst hemma eller känna sig tvingad att resa bort för att man känner fruktan är verkligen inte OK.

Det är inte husmödrarna från Skärholmen som går med plakat och ropar billigare mjölk åt alla och bort med matmomsen Salem precis... Nu kan vi alltid hoppas på vädret. Mörkt, kallt och regnigt och djävligt.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, men det är viktigt att man får uttrycka sina åsikter. Något jag inte förstår är varför motdemonstranter får finnas runtomkring. Det har inget med uttrycka åsikter att göra. Snarare motsatsen. Det har med att försöka förtrycka åsikter som man själv inte gillar. Nazismen var bra på det.

Så låt demonstranterna få ha sin fjantiga demonstration tills de inser hur fånigt det är, så kan väl anti-allt demonstranterna hålla sin demonstration dagen efter.

Men att försöka förstöra en laglig demonstration är ett grovt brott som borde leda till fängelse.

Anonym sa...

Manifestationen i Salem är av vanliga svenskar för svenskar. Gemensamt för alla är att de är trötta på våldet som riktas emot svenskar från de s.k. nya svenskarna. Låt alla deltagare vara i fred när de hedrar minnet av den av invandrargäng nördade pojken.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Skitsnack, Urban, du tror inte ens på det själv och ingen annan heller. Detta är inte mer "sorgemarsch" än Karl XII-demonstrationerna den 30 november.

Har inte killens föräldrar bett er för länge sen att lägga av med att skymfa deras döda barn? Men ändamålet (att sprida rashat) helgar väl medlen, förstås.

Anonym sa...

Ingen av dessa aktiviteter i Salem handlar om att uttrycka åsikter. Nazisterna vill sätta sig i respekt genom sin paramilitära marsch och den vägen uppnå att samhället pga av rädsla börjar anpassa sig till nazism. Motdemonstranterna försöker stoppa detta.