lördag 8 december 2007

Färdig kycklingpastej av salmonellamisstänkt råvara...

Uppdatering: Detta inlägg var ett av de som fick Kronfågels VD att ändra attityd, nu ska det inte göras färdigmat av de salminellamisstänkta kycklingarna!!! Jag är nöjd!!! Läs mer här

Kronfågels VD har inte funderat så mycket över begreppet konsumentmakt, den saken är klar. Han menar att det är helt OK att värmebehandla returnerade salmonellamisstänkta kycklingar och sedan använda dem i färdigmat. Han tror inte att konsumenterna tar illa upp.

Men det kan han ge sig fan på att vi gör... Oavsett om det är i enlighet med lagen så är det bristande respekt mot kunder att sälja sådana produkter om ni nu inte skriver ut på förpackningarna förstås att de innehåller salmonellamisstänkt kött. Testa det så får ni se hur mycket som blir sålt.

Trender pekar mot att vi köper allt mer lokalproducerad mat. Med hjälp av det vi fått höra om ICA och köttfärs och Kronfågel och uppstekta salmonellamisstänkta kycklingar i färdigmat så kommer den trenden med all säkerhet att förstärkas framöver. Självbevarelsedriften är stark.

Överhuvudtaget ska man vara misstänksam mot all mat som säljs färdigkryddad i tråg av plast. Det går att dra slutsatsen att sekunda varor får lite kryddblandning och säljs igen... Usch och fy. Skaffa ett par kryddburkar och sätt egen smak på maten. Och så en rejäl kokbok, det är inte så svårt att laga mat, inte tar det så lång tid heller faktiskt.

Läs om salmonella här. Det är inte en sjukdom att leka med precis.

(Aftonbladet)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Skickligt skrivet - när konsumenten ryter till så kan det tydligen bli ändring.