lördag 15 december 2007

En favorit till gottisbordet...

Nu läser man om chokladpraliner och det är verkligen jättegott. Alladinaskar, nja... Mer förtjust i den mörka chokladen men så har det alltid varit och sån där billig choklad som dyker upp i tjusiga askar går fetbort, det är som att äta färgat cocosfett ungefär. Bläh... lägger sig som nivea i hela truten.

Men apropå godis så brukar jag göra såna här som vi åt när vi räknade röster på valnatten -den passar lika bra till jul. Testa det är rejält gott.


Godisbitar

1 burk Nutella (eller jordnötssmör, då blir det Snickersvariant - jag brukar göra båda sorterna)
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 dl cocosflingor

Värm ihop ingredienserna på svag värme och rör om mest hela tiden tills sockret lösts upp. STOR kastrull är bra.

Häll sedan i:

1 tsk vaniljsocker
1 liter Kelloggs Rice Crispies

Rör runt och blanda väl, det tar en stund. Trägaffel är bra för smeten blir ganska tjock och seg.
Platta ut smeten i en form (hur stor beror på hur hög du vill ha kakan. Smeten räcker till ungefär en halv långpanna, så får ni en hint)

Smält 225 g ljus blockchoklad eller finare mörk choklad och bred över och låt den stelna.

Kakan går utmärkt att frysa. Men troligen äter man upp den direkt.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: