fredag 14 december 2007

Tänk att regeringen ska behöva blanda sig i det här...

Fullständiga självklarheter för alla människor som betalar räkningar är det att få dem en gång i månaden företrädesvis kring avlöningsdags och dessutom en notering om vad det är man betalar för.

Det har gällt i alla tider tills någon plötsligt kom på att trängselskattebilisterna antingen skulle ha autogiro med respondrar där vad som helt egentligen kunde dra och man själv som bilist hade bevisbördan. Och så skulle någon fjortondagarsregel gälla, så betalningsskyldig kunde man bli precis vilken dag som helst i månaden. Det hade väl varit OK om man använt sig av kontantbetalning, vilket hade varit helt möjligt. Men här i detta kostsamma projekt hittade någon på det här med 14-dagarsregeln. Skulle vara intressant att få veta vem den personen var.

Läs gärna om Fugelsangs intressanta diskussion med Kronofogden. Han skulle inte betala men blev ålagd att göra detta ändå. Myndigheten hade gjort fel men se det tyckte inte kronofogden spelade någon roll.

Om man nu inte ville ha autogiro som faktiskt kan leda till precis vad som helst så skulle man åka runt till Pressbyråkiosker och 7/11-butiker där det inte fanns någon parkering. Men framförallt skulle man komma ihåg att man åkt igenom en tull. Så opraktiskt så korkat tänkt att man blir mörkrädd. Men praktiken kommer alltid i fatt teorierna på något sätt och nu kommer det att bli mer normala betalningsströmmar.

Känns nästan som om jag fått en julklapp av regeringen nu när det kan beslutas om normala betalningsrutiner. Om det nu går igenom förstås, men det vore väl konstigt annars? Tog de sen bort kamerorna så vore det ännu bättre...

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,




(SvD)

2 kommentarer:

opassande.se sa...

Ett litet #links hade råkat hakat på länken till Fugelsang så först trodde jag att länken ledde till en tom sida. Tänkte att du kanske vill fixa till det! :)

Mary X Jensen sa...

Jättetack - fixat... Juste att påpeka såna här saker verkligen.