lördag 1 december 2007

Hinder att studera - det är väl ändå inte sant...

På grund av den borgerliga majoritetens nedskärningar så har över 1000 personer nekats plats på komvux i Stockholms stad. Det beror på nedskärningar och hindrar många från att läsa vidare menar oppositionen.

Det är ändå inte alls sant. Kanske om man tycker att komvux är det bästa alternativet och att man inte kan tänka ett steg längre och försöka skaffa sig kunskap på annat sätt.

Man har stoppat möjligheten för gymnasieungdomar att läsa upp betygen i godkänd kurser som de redan gått. Det är väl fullständigt självklart att man inte ska ta samhällets resurser till en sådan sak. Det går att tentera av ämnena, finns ingen anledning att sitta i skolan en termin till och läsa en kurs som man redan läst? Det är bara att öppna boken, läsa mellan 08.00-17.00 ett par veckor så fixar man det.

Om man orkar sätta sig in i vilka som faktiskt får läsa på komvux utan restriktioner så kan man se att det nog i princip är alla som behöver. Det är de som har två-årig gymnasieskola, de som har reducerat program, eller mindre studiekurs, de som saknar godkända betyg från treårigt gymnasium, eller de som gått tre-årigt gymnasium och vill behörighetskomplettera.

Kan någon tala om för mig vilka grupper utöver dessa fyra som behöver gå på komvux? Varför talar man då om att det finns restriktioner över huvudtaget. Vilka släpptes in på komvux förut egentligen?


(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: