lördag 29 december 2007

Polisen får ta hand om ilskna hundar - skönt...

Nu ska det bli hårdare tag här. En ny lag från 1 januari ger polisen möjligheter att ingripa mot både hundar och hundägare som inte uppför sig ordentligt. Ilskna hundar har blivit vanligare och ägarna till dessa verkar inte tycka att det är så märkvärdigt om en och annans arm eller unge ryker på vägen. Hundar som hetsas och fostras till kamphundar är inte önskvärda i bostadskvarteren och det har varit ett problem att polisen har tidigare inte kunnat ta hundarna från ägarna på grund av lagens utformning.

Många hundägare blir arga förstås och menar att det är människan bakom hunden som är det verkliga problemet. Det må så var men om de missfostrade hundarna biter ihjäl barn på sin väg genom livet så är det faktiskt hundarna som är problemet och då måste de bort.

Barn går före hund liksom, det är väl självklart. Å andra sidan tycks hundägare tänka lite speciellt. En före detta granne till mig hade 4 stora väldigt gulliga golden retrieverhundar. De hade egen toalett på radhusets lilla bakgård till grannarnas stora förtjusning. Det fanns dock ett problem i familjen och det var att dottern hade astma och var allergisk. Men mamman sa - Aldrig att jag gör mig av med mina hundar. Dottern fick bo hos mormor som bara hade en katt. Detta är ingen skröna utan alldeles sant, och just i det här fallet var väl frågan om damen skulle få ha barn egentligen.

Det har varit väldigt konstigt tidigare med en lag som omöjliggjort för polisen att ta itu med folkilskna hundar. En bit på väg är det i alla fall.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

Skuncke - din kommentar ströks. Läs ovan.

Negerkungar läser man om i Pippi Långstrump...