måndag 3 december 2007

Toarullar är inte så dumt...

Läste just om killen som försökte panta toarullar genom att klistra fast märken med falska streckkoder på dem. Det kanske man inte behöver vara alltför smart för att räkna ut att det skulle gå åt pipan. En toarulle väger ju inte lika mycket som en burk, eller hur? Så det är klart att maskinen inte skulle ta emot den (den som tror att jag är allvarlig här får skylla sig själv, haha). Nåväl den allmänna resursen polisen kom till butiken och haffade mannen som lyckats få ihop 16 spänn på sin kreativa idé.

Men vid närmare eftertanke så är det här med att spara toarullar en rätt så allmän företeelse. Det finns åtskilliga användningsområden nämligen.

1) Alla som har barn nu vet vad barnen gör på dagis. Just det. Tomtar av toarullar som
målats röda, fått tomteskägg av bomull och en luva av lite kräppat papper.

2) Dela på toarullarna och använd dem som små burkar att så sommarblomstren i. Börjar ni spara nu så har ni med all säkerhet fårr ihop så att det räcker både till er egen och grannens trädgård.

3) På 60-talet var det mycket populärt att klistra upp toarullar alternativt hushållsrullar på en stor skiva som sedan spraymålades, gärna i guld eller silver och vips hade man en sk. "tuff" tavla att hänga över soffan. Det mesta brukar komma tillbaka så snart är väl detta på gång också. Jag menar bokskogen som fondtapet har haft renässans så varför inte lite snabbfixad vardagsrumskonst.

3) om man tejpar ihop toarullar till en lång grej så kan man rulla upp sina nystrukna dukar på dem dukar på dem.

4) man kan också måla toarullarna i olika färger och sortera skruvar i dem. Man klistrar på utsidan ett exemplar av skruven som ligger i rullen och vips har man ett fin ordning på skruvarna i lådan. Denna idé är applicerbar överhuvudtaget för alla småprylar man vill sortera upp.

5) nej nu tog idéerna slut här men ni har säkert flera - själv brukar jag kasta rullarna i pappersåtervinningen...

(SvD)

Inga kommentarer: