söndag 13 januari 2008

Det handlar inte bara om att jaga Mona... - lite glädjeskapande också

Nya siffror och moderaterna rasar igen. Demoskop och statistiskt säkerställt. Synd.

Jag skrev förut att för mycket rop på att vargen kommer gör att man blir blasé. Men å andra sidan så kan den negativa spiralen bli lite självgenererande och när man väl är inne i den så handlar det om att hoppa ur fort som sjutton.

Jag tycker att deeped slår huvudet på spiken när han skriver: Det är "skatt på allt som är kul". Det slår mig att det stämmer, moderaterna har blivit ett präktighetsparti, jobba, jobba, jobba, sluta röka, sluta kröka, sluta köra..., sluta vara glad på något sätt.

Här finns det en förbättringspotential rent av. Att försöka bli lite festligare helt enkelt och inte fullt så allvarliga. Vad finns det för kul grejor att ta itu med mitt i allvaret? För visst är politik allvarligt och visst ska det vara seriöst men lite kul måste vi ha. Glädje skapar framtidshopp. Väljare är dessutom vuxna och inga dagisbarn.

Därför behövs det lite glädjeskapande åtgärder också som inte är direkt kopplade till skattsedeln. Kanske att det var fel att ta bort gratisinträdet på museerna? Kan man ändra tillbaka det? Slopa Radio- och TV-licensen och låt dem klara sig själva bäst de vill. Att säga hoppsan vi hade fel är en stor och positiv förmåga. Jag tror att såna där positiva symbolhandlingar skulle öka förtroendet rejält för regeringen. Det finns naturligtvis fler saker än nämnda, men man måste börja någonstans. Viktiga symbolhandlingar, leta efter dem.

Att bara jaga Mona Sahlin tror jag inte på. Det skapar bara en massa motsättningar och negativa rubriker och (s)-förmågan att finna på negativa "oneliners" är stor. De är tuffare på den sidan än de borgerliga är tillbaka. Skratta ska man göra för att man blir glad, inte av skadeglädje. De sitter bara och samlar på alla misstag som de sedan kan ta fram i valrörelsen och klappa på regeringen för allt vad det bär.

Min virtuelle vän på andra sidan av både landet och politiken, Svensson tycker att det är super med de dåliga siffrorna för regeringen. Vi har aningens olika idéer han och jag men ibland så sammanfaller de och det är när vi pratar om kontrollsamhället. Han missar, säkert medvetet att detta inte är ett arbete som påbörjats av den borgerliga regeringen, men den kunde å andra sida sättan stopp för det här. Det vore en rejält positiv sak att göra. Många skulle bli glada då och tycka att regeringen tog ett krafttaga. Oron för avlyssning, IP-nummer och kontroll flödar över alla partigränser så man skulle säkert kunna rycka upp folk från sofforna och kanske knycka en och annan socialdemokrat.

Än har inte jag gett upp - men jag behöver något att slåss för nu...

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Regeringen bör fortsätta den inslagna linjen och inte sidoblicka åt opinionssiffror. Ändra OMG. TV och radio-monopolet och få fram mera objektiva händelser i stället för den socialistiska hållning som detta medium står för! Detta är mer nödvändigt än någonsin. Vi behöver vända landet i riktning mot ordning och reda i stället för den gångna flumpolitiken som på sikt kommer att urholka vårt land.

Mary X Jensen sa...

Man kan vara fast och bestämd och glad samtidigt...

Glädjen ska inte underskattas.

Anonym sa...

Bra sagt att man ska skratta när man är glad och inte av skadeglädje. Moderaterna är glädjedödare. Allt som är kul, lättsamt och gör livet uthärdligt kallas flum. Om barnen får sjunga och rita i skolan är det flum. Vuxna ska som du säger bara tänka på att jobba och jobba och aldrig ta sig friheter att utveckla sig själva. Nej, sånt kallas flum och lättja.
Livsstilsliberaler har av någon underlig anledning gått över til...vänstern**