fredag 25 januari 2008

Det här med Nuder...

Uppdatering: Nu blir Nuder kvar i partiledningen och det ska diskuteras om hans nya roll osv.
Kanske att det blev det enda rätta för att rädda ansiktet på ledningen i (s). Riktigt smart hade dock varit att direkt gå ut och säga att det var felaktigt... redan igår när Aftonbladet först tog upp saken. Varför gjorde man inte det? Rent principiellt så byter man väl platser som man vill inom olika organisationer utan att det ska behöva stå i tidningen? Sen kan man som PJ Anders Linder undra hur länge ska det här hålla.

Jag vill påpeka att jag är mer ute efter exemplet på hur man jobbar med personalfrågor än vad jag är ute efter (s) i sig. Det sker varje dag såna här konstigheter i olika organisationer. Jag tycker inte att man ska acceptera det. Så tack för detta exempel.

Att Pär Nuder och Mona Sahlin inte verkar fungera ihop är en sak som egentligen bara rör socialdemokraterna. Men det som förvånar är att det presenteras i tidningarna utan att Pär Nuder själv är medveten om saken. Jo, då det har pågått samtal länge säger man. Det har det säkert gjort också. Men alla verkar inte vara överens om vad samtalen skulle sluta. Eftersom den ena parten verkar vara ovetande.

Det är möjligt att Pär Nuder själv var helt omöjlig att nå fram till för det är dock en rätt stor sak att bli av med jobbet och självförnekelsens krafter är starka. Om det var sista möjligheten att få honom att flytta på sig genom att presentera det hela i tidningarna så säger det faktiskt en hel del om ledarstilen trots allt. Jag skrev igår om att man ska se till att den som måste gå ska få göra det med högt huvud. Alla typer av förflyttningar måste ske med lite stil.

Lena Melin menar att Mona Sahlin är benhård, säkert är hon det annars skulle hon inte pallat med allt hon själv varit utsatt för. Men att man låter en person bli uthängd i pressen på det sett som skett nu är inte bra. Mona Sahlin kunde åtminstone ha vett beklaga saken. Att hon inte gör det är bara för mycket tycker jag. Men vem vet hon kanske säger något på eftermiddagens pressträff.

Självklart är hon en råbarkad karriärpolitiker och i fortsättningen när hon talar om den lilla människa och alla det är synd om numera så finns det anledning trots allt att fundera över hur mycket hon egentligen bryr sig om dem.

I de flesta organisationer sker såna här otroligt dumma saker hela tiden. Oftast genom omogna ledares tillkortakommanden. Mona Sahlin är ingen omogen person. Men uppenbarligen inte helt igenom trevlig. Det är bra då vet vi det nu.

Att Mona Sahlin vill välja sina egna nära att samarbeta med är väl helt självklart, det måste hon göra. Men att göra sig av med medarbetare kräver lite medkänsla med den andre och hel del finess. Om det har läckt till pressen, eller om det var medvetet för att man inte lyckades nå fram med budskapet till Per Nuder så är det väldigt olyckligt ur en rent medmänsklig aspekt.

Någon skrev i går i en anonym kommentar till mig att Mona Sahlins ledarskap minsann inte var dåligt eftersom alla inom socialdemokraterna visste att det pågick diskussioner mellan de två parterna. Det är fullt möjligt, men jag talar om stilen man använder för att focka någon på. Det visar på en väldigt kylig inställning trots allt.

(SvD)
(Aftonbladet)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mona Sahlin kvalar helt klart in i chefskapets skräckkabinett genom att ha sparkat Nuder via pressen. Frågan är väl snarast om det är av brist på empati, illvijla eller ren feghet. Jag gissar på det sista.

Klart är i varje fall att Sahlins personliga tillkortakommanden kommer att bli en allt tyngre black om sossefoten ju närmare valet kommer.

chall sa...

Fast samtidigt blir iaf jag lite fundersam om man verkligen kan lita på Nuder i det här fallet. Jag menar "jag hade ingen aaaaning om det här" kan väl vem som helst kläcka ur sig?! Inte tusan skulle han hjälpa Sahlin att rädda ansiktet oavsett vad hon nu gjort. Icke.

Jag tycker mest det är synd att säga att hon sparkar honom för förnyelse när Östros är likadan... förnyelse = nej, förändring = kanske