torsdag 24 januari 2008

Sparka gärna Nuder men gör det med lite stil...

Per Nuder sparkas och ersätts med Östros läser vi i tidningarna. Vi läser också att Per Nuder är överraskad. Säkerligen har samtal pågått under längre tid och säkerligen har det också varit en del omskrivningar om läget. Men när Per Nuder nu säger att han är överraskad så betyder det nog att han är det också. För någon har inte talat i klartext med honom.

Jag tycker att det här visar på ett erbarmligt dåligt och hänsynslöst sätt att hantera människor. Riktigt dåligt ledarskap helt enkelt. Visst är det trist och väldigt obehagligt när man behöver säga till någon att just nu passar du inte in i sammanhanget och du kan inte ha kvar den roll du har just nu. Egentligen är det inte svårare än så. Det gäller verkligen att se till att den man vill flytta på förstår läget. Det är inte alls självklart alltid.

Mitt favoritcitat passar som vanligt in här.

I know that you believe that you understood what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant. (Robert McCloskey)

Se på hur Fredrik Reinfeldt hanterade sin närmsta medarbetare när det krisade ihop, där agerade han snabbt och gick inte och drog på saken. Fredrik Reinfeldt har haft det tufft med sina medarbetare, det har blåst storm, men han har visat god stil. Heder till honom.

Mona Sahlin borde ha gett Nuder chansen att kliva av själv. Fy tusan vad dåligt gjort. Ingen ska behöva läsa i tidningen att man fått sparken. Om det är så här det går till i socialdemokraterna så skulle jag låta bli att prata om hur omänsklig den borgerliga regeringen är. För detta är ett riktigt bottennapp vad gäller ledarskap. Bad People Management som det heter i branschen.

Nuder har aldrig varit min favoritpolitiker, men han skall som alla andra behandlas med respekt för att han är en människa. Vi bor nästan grannar och jag kände inför valet att jag skulle sätta mig utanför hans grind med ett plakat och protestera mot fastighetsskatten. Nu tror jag att jag ska bjuda honom på en bulle som tröst så moderat jag är.

Tro nu inte att jag inte vet hur det ofta går till, men jag gillar det inte för det...

(Aftonbladet)

(SvD)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker det hela verkar vara rena cirkusen. vem har sagt vad? stämmer det eller inte? Nuder verkar ovetande. Om det stämmer så ger det ett mycket dåligt betyg åt Sahlin och visar stora brister på ledarskap.

Anonym sa...

Baka du en bulle!

Anonym sa...

det ar inte okant inom det socialdemokratiska partiet att Mona Sahlin och Per Nuder har diskuterat Pers omplacering under en langre tid. det ar fullkomligt nonsens att Per skulle varit ovetandes om detta. problemet ar ju att det ar nagon inom pariets innersta kretsar som lackt detta till media innan det skulle ha blivit offentligt. det ar ju darfor som det ser ut som kaos och verkar som om det ar dalig kommunikation inom partiet. detta ar naturligtvis inte fallet. sjalvklart var Per Nuder en av de forsta som fick reda pa Mona Sahlins planer. att Mona och Per tillhor olika faktioner inom partiet ar ju ingen nyhet, sa det ar ju inte konstigt att hon vill lagga om Goran Perssons pusselbitar efter eget tycke. ditt argument om att Mona Sahlin ar en dalig ledare haller darmed inte.

Mary X Jensen sa...

Jag skrev ju precis det - samtal har säkerligen pågått - men frågan är om alla förstått.

Såna här samtal ska inte pågå, de skall klaras av direkt när man bestämt sig. Detta för att undvika såna här fadäser som vi sett idag.

Jag talar bara om det jag sett idag. Att människor byter roller är inte konstigt, det är både nödvändigt och bra är min bestämda uppfattning.

Magnus Carlbring sa...

tomma tunnor skramlar mest: mediaskvaller som bygger på rykten som i stort sett visar sig vara helt felaktiga visar mest på bloggarnas stora svaghet: sällan någon källkritik sällan några egna upphov

så bildar man ingen opinion

Mary X Jensen sa...

embryo - vad vet du om vad jag vet egentligen?

Vad gäller att arbeta med organisationsutveckling, HR och annat är jag nämligen i det närmaste expert.

Så mycket kan jag säga och det är att det är aldrig rätt att sparka någon via pressen... det har inte något med att göra vilken organisation man tillhör... den här typen av tabbar pågår och jag tycker att de ska påtalas ordentligt.