torsdag 17 januari 2008

En välfärdsreform som heter duga - det handlar om dina tänder...

Tandläkarbesök har hittills varit ruinerande och för många omöjligt att ens tänka på med tanke på kostnaden. Den nya tandvårdsreform som regeringen nu genomför är väl ett tecken på en riktigt bra och välkommen välfärdsreform. Något annat kan man inte säga, inte ens om man är i opposition. Men de klagar ändå, men å andra sidan ingår lite politisk träta i jobbet.


Med tanke på att oppositionen haft väldigt många år på sig att göra någonting åt saken utan att göra det så bör de hålla tyst. Det här är betydligt mer än ingenting och det är ingenting vi har haft hittills. De senaste åren har det varit rejält dyrt att gå till tandläkaren. Nu blir det möjligt för allt fler.


Försäkringskassan skapar en portal där man kan jämföra priser hos olika tandläkare och det är jättebra alltså, men man skulle önska att de kunde skriva något om handlaget också. En del av oss minns när tandläkaren kallades Bergsprängaren och det med rätta.


Kolla in här. Obs! inte för känsliga.


Själv köpte jag en burk flourtabletter på apoteket idag, det är också en bra vana...


(Aftonbladet)

(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Mats Dagerlind sa...

Ja, trots att jag inte röstar på alliansen så måste man nog ge tummen upp för denna reform, och även om regeringen Persson hade en reform på agendan före valet så är det ändå anmärkningsvärt, mot bakgrund av att gränsen mellan bra och dåliga tänder i mångt och mycket är en klassdelare, att sossarna som styrt landet så länge inte fått tummen ur att genomföra en sådan reform tidigare. Nu får man stå där och se en borgarregering ta itu med detta i stället - skäms SAP!

För alliansen är det nog nödvändigt att göra något för att räta upp slagsidan lite. Hittills har man ju ganska konsekvent tagit mest från de fattigaste och gett mest åt de rikaste i sina stora reformer, vilket har straffat sig ordentligt i popularitetssiffrorna och just nu ser ett förlängt förtroende för regeringen Reinfeldt 2010 ganska orealistiskt ut, och det behövs nog mer än en tandvårdsreform för att skutan ska stå riktigt rak och stadig igen, men även en icke blå väljare måste ju känna viss sympati för den nya regeringen efter detta.

Om reformen som låter förtidspebsionärerna tjäna 3000 extra per månad blir av och det är nettosiffror vi talar om efter skatt och bostadsbidrag osv inte påverkas - då kan det nog bli ett plus i kanten till för alliansregeringen.