torsdag 17 januari 2008

Helst bör de inte ringa alls...

Det är alltför ofta som telefonförsäljare ringer på olämpliga tider. Att vara med i NIX-registret hjälper inte för det kan räcka med att vara kund hos kunden så får de ringa ändå.


Jag hatar när de ringer och säljer på mig tidningsprenumerationer och erbjuder presenter. Som tack för att du varit en så god kund hos oss vill vi nu erbjuda dig tre nummer och en fin present för bara 49.90. Det kan vara en skitful väska, en joggingdräkt i märkligt material, en ny necessär. Någon filt i fleecematerial, lite olika kuddvar eller ljusstakar. Ja lite av varje faktiskt.


Jag vet allt det här för att ibland är jag snäll och säger ja för att jag tycker att det låter på dem i andra änden som om de har ringt 100 samtal tidigare och fått nej på allihop.


Men för det mesta blir jag djävligt arg. Och ber dem stryka mig ur sitt rgeister och aldrig ringa mer. Don´t call me, I´ll call you. Tack och hej leverpastej... Riktigt otrevlig kan jag bli och ångrar mig inte ens efteråt.


Ring inte mer till mig är du snäll skrev jag i maj 2007.


Kanske har jag blivit bönhörd till viss del nu med de nya förslagen där


"Påträngande telefonförsäljare kan i framtiden tvingas bli mer återhållsamma. Annars riskerar de straffavgifter, enligt ett förslag till ny marknadsföringslag." (SvD)


En kille som har koll på det här är Leffeboy. Han har samlat en lista på telefonnummer till de olika telefonmarketingbolagen och ger tips om hur man sak slippa få dem i örat i fortsättningen. Bra sida, bra initiativ, använd den och donera en slant till honom för jobbet han lagt ned.


(SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

hejhej :) visste du att all telefonförsöljning är skitbilligt? det kan det vara just för att varan inte behöver paketeras eller levereras till butiken och där bli dyrare då butiken ska ha sin del utav kakan. det vet jag och därför är jag snäll och lyssnar på dom stackars telefonförsöljarna på vad dom har och säga. sedan om det skulle vara ett dåligt erbjudande säger jag självklart nej.. men tänk för fan inte på att du "inte ska såra dom stackarna" utan på att du ska ge ERBJUDANDET en chans då försäljarna kanske går in på toaletten och gråter då de inte har sålt någonting på hela fucking dagen eftersom personerna inte har lyssnat på ERBJUDANDET