onsdag 30 januari 2008

Om ni vet vilka de är sätt dit dem då...

Intressant nog så verkar man enligt artikel i SvD veta vilka som ligger bakom piratkopieringen. Ett kriminellt nätverk. Så sätt dit dem då istället för att kräva tillgång till kontroll av IP-nummer ocha llas datorer. Vet man vilka de är finns det väl än mindre anledning att blanda in oskyldiga i det hela. Jag gillar Tommys liknelser här. För att inte tala om hur Badlands Hyena illustrerar det hela.

Blanda inte in mig i det här jag vill inte ha me´t att göra, som en av mina vänners fäder uttrycker sig när han tycker att det gått för långt.


(SvD)

intressant

Läs vad andra tycker:
, , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart är detta bara ett påstående från deras sida, om det verkligen var sant hadde detta påståda kriminella nätverk varit fast för länge sedan, så antingen gissar de, eller så bluffar de för att vända opinionen til sin sida.

Anonym sa...

Antipiratbyrån försöker bara måla upp en bild av fildelning som något negativt för den äldre generationen. Kom igen, kriminellt nätverk. Scenen är några glada hobby grabbar som är dator intresserade. Det finns absolut inga pengar att tjäna inom "scenen".

Anonym sa...

Likt en asteroid i rymden...
Suck.
Källkontroll verkar saknas i denna artikel.

Anonym sa...

Bara en massa skitsnack det där.
Förstår inte att SVD kan gå på hela det här "oj oj fildelningen drivs av ett enormt illegalt nätverk" etc etc.

Förstår inte SVD att det är anti-piratbyrån och co som driver det här för att försöka få opinionen mot fildelning?

Dom som tjänar mest på fildelning är nog media som kan sälja tidningar med det där dravvlet!

Anonym sa...

"scenen" :-) :-) Det är ju Kalle ,Pelle ,Anna som har en cd-läsare och rippar en film och delar med sina kompisar. många gör detta ingen "scen" . Det är väl få titlar som kommer ut innan de finns digtialt tillgängliga på tex cd. De som branschen tror jobbar inifrån kan de väl sätta dit då.
Ponten har i flera tidningar lyckats kränga denna story , jmf med Bandidos är ju löjlig och ska få folk att tänka BANDIDOS=FILDELARE, ett retoriskt trick.
Branschen borde fatta att hårda media är slut.
se tex artikeln om att skivbutikers cd sälj går ner, men digitala media i butikerna ökade med 9%. Folk vill ha mediafiler, inte en cd som sedan måste rippas till deras ipod.
Nej Sony media verkar vara de enda som nu börjar fatta, de sparkar folk i säljledet och skapar digitala kanaler. Det blir billigare så de kan sänka nerladdningspriset och ändå tjäna pengar då de slipper cd tryck och distribution tex.

Anonym sa...

Jag förstår inte hur SvD kan publicera det här dravlet som om det vore fakta.. De hänvisar dessutom till en rapport från Antipiratbyrån, (Lobbyorganisation sammansatt av diverse mediebolag) som inte står att finna på deras hemsida.

Det skadar ju aldrig att vara lite källkritisk. Att tro att APB inte har ett intresse i att framställa pirater som rena rama maffian är ju bara naivt. I övrigt gillar jag SvD.

Tack för en trevlig blogg :)