onsdag 2 januari 2008

Rejält bra Schlingmann...

Efter att ha fått ett mindre sammanbrott på de argument Per Ström för fram i SvD idag om kvinnans förtryck av mannen så kändes det oerhört befriande att läsa vad Per Schlingmann säger om jämställdhet. Man pustar ut och får ner blodtrycket till lagom nivå igen. Tack!

"Var tionde svensk i arbetsför ålder var förtidspensionerad när vi vann valet. Var femte i stod utanför arbetsmarknaden eller arbetade mindre än de ville – över en miljon människor. I ivern att frisera arbetslöshetsstatistiken förvandlades människor till siffror i tabellen. Man såg inte längre människors arbetsförmåga, utan stämplade ut dem i system." (Per Schlingmann)

Det är inte rimligt att så många människor skall klassas som pensionärer och det ofta i unga år. Det finns alltid möjligheter att passa in någonstans. I och med att man nu får hjälp av arbetsförmedlingen att matchas till jobb som man klarar av i stället för att med automatik hamna i ett bidragsberoende är förmodligen det bästa vi kan göra för mänskligheten. Ingen ska behöva ta emot allmosor, inte ens från staten. För märk väl det är inte utan villkor man får bidrag. Då är man inte fri och heller inte jämlik.

(Aftonbladet)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Grottolle sa...

Det är bra att Per Schlingmann skrev i Aftonbladet. Nu vet vi vart moderaterna står. Det är samma gamla högerparti som det alltid varit. Han klarar inte av att skilja på bidrag och försäkringar undrar om det är därför moderater över lag inte klarar av att sluta fuska med skatter. Och så skriver han att det är rättvist att höja skatten för lågavlönade och sänka skatten för högavlönade. Undrar om dom har mera än 10% vid nästa val.

Mary X Jensen sa...

Hur fick du ihop det här nu då?

Grottolle sa...

Därför att han skrev så i aftonbladet idag...Ja inte om att moderater fuskar med skatt men det övriga...Vi var flera som satt kaffet i halsen över att han kunde påstå att det var rättvisa det med skatterna. Han påstår ju att skattesystemet har blivit rättvisare..Men bra att han visar sin rätta sida. Och han påstår att sjuka och arbetslösa är bidragstagare...Men mig veteligt så har dom flesta försäkring.