tisdag 8 januari 2008

Som moderat känner jag mig nöjd idag...

Detta på grund av den senaste artikeln från ett antal moderata riksdagsmän. Den är ett svar till Horace Engdahl et consortes artikel häromdagen där han hävdade att fildelning var bra..

I dagens artikel avslöjas de intressen som vill driva fildelningen till att bli kriminaliserat så till den milda grad att internetleverantörer ska behöva agera som om de vore poliser. Man jämför med brevhemligheten, posten öppnar inte alla brev, det måste man förstås om man ska se vad som är i dem. Det är samma sak med fildelning, filer är som brev. De intressen som höjer sina röster mest är mellanleden. Det är film- och musikindustrin och det är distributörer, inte de som skapar musiken, filmen och böckerna.

Det som glädjer mig mest är att det här uttalas att moderaterna är öppet parti med högt i tak och att som det står i artikeln "moderaterna värnar yttrande- och informationsfriheten. Om de gjort sin hemläxa hade de vetat att vi gick till val på att avkriminalisera fildelningen."

Detta uttalande gör mig extra nöjd eftersom jag suttit här och knattrat på tangenterna i en rasande takt så att fingrarna nästan blöder för att skapa opinion mot det kontrollsamhälle som vi med raska steg är på väg emot, om ingen stoppar det. Känslan av att det kanske gör skillnad? Att det har en mening att uttrycka sig är väldigt härlig. Äntligen uttalas det jag hela tiden vetat om inom mig. Det kan inte bara vara så att regeringen utan att blinka skulle låta allt ha sin gång rakt in 1984-samhället. Tack!!!

Det finns en hel bunt med intressanta länkar här att läsa för den som är intresserad av att sätta sig in i frågan om kontrollsamhället. En bra kunskapskälla för den som vill veta mer. Det är fakta, det är åsikter, det är olika uttryck för att vi ska få bibehålla vår rätt att vara anonyma. Den personliga integriteten måste skyddas.

Oscar Swartz skrev så här

(Expressen)

intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

illegal fildelning är stöld av upphovsrättsskyddat material

upphovsmännens kamp är månghundraårig och minner om alla annan kamp för rättvisa

det är ytterst märkligt att personer som kallar sej liberala progarerar för denna absurda form av kriminalitet där varor stjäls som genom ett krossat skyltfönster

betala för musik betala för film betala för litteratur: precis som man betalar för sin bil sin mat sin sjukvård sin hälsa och sitt välbefinnande

en högstående kultur är bevis på en högstående civilisation: stöld är någonting helt annat

Mary X Jensen sa...

det är ingen som sagt att man inte ska betala, att man ska stjäla, det handlar om helt andra saker...

hänger man upp sig just på fildelningsproblematiken så är man ställd och ser inte helheten.

när man betalar för sin bil får man både köra den och låna ut den som exempel.

Magnus Carlbring sa...

jaha nähä: så piraterna tycker egentligen att man ska betala för sina nedladdningar

det var ett scoop

varför ska man låns ut sin bil som exempel

bättre att låna ut den som ett fordon

Mary X Jensen sa...

Du för det första, jag är ingen pirat. Jag har egna åsikter.

Vi pratar om att förändra möjligheterna att använda ett distributionssystem som är uråldrigt idag. Vill man fastna i detaljerna så får man göra det.

Men här är intresset större att diskutera möjligheter än att tracka ner på allt som sägs.

Höja blicken lite till exempel och försöka se utanför det man har mitt för ögonen och som man tolkar på sitt eget vis utifrån de kunskaper man själv har.