söndag 10 februari 2008

Borg hade snyggast slips...

Första debatten mellan Östros och Borg på Agenda. Intressant. Borg stringent och lyssnande men aningens undvikande. Östros med lite småelak blick så där och med exakt samma tonfall som Göran Persson alltid hade, släpningar och eftertryck exakt lika, så mycket socialdemokrat och så mycket Östros. Helt förväntat.

Sjukförsäkringar. Östros har en poäng mot att staten inte ska lägga sig i de privata tilläggsjukförsäkringarna, där håller jag med honom och det gör väldigt många andra också. Borg medger att det pågår en remissomgång vad gäller den frågan, men backar inte. Gör det. Egna incitament från medborgare måste premieras.

Att folk ska få möjlighet att arbeta och det ska bli billigare att anställa är en jättebra grej. Men inte på bekostnad av brist på empati. Det finns inkännande moderater också, så är det faktiskt. Vi kanske borde komma mer till tals.

Men det slår mig ofta att regeringen och nu även finansministern kunde vara lite mer offensiva i sin framtoning. Tag fram de goda exemplen nu och låt inte (s) få tjata på om allt som är dåligt.

Hur som helst Borg vann den första debatten enligt min mening. Lena Mellin tycker att båda vann - OK då. Det är trots allt proffs båda två. Det i sin tur bådar gott för framtida diskussioner - för hellre fakta än slag i huvudet.

Tänk om de egentligen tycker samma sak? Utöver att taktiken att nå fram till mål skiljer sig - moderaternas arbetslinje och socialdemokraternas bidragslinje...

(SvD)
(Aftonbladet)



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: