fredag 1 februari 2008

Bra att Persson har hushållsnära tjänster...

Det säger en del om hur bra det är - eller hur?

Dessutom så blir Persson ett bra vallokomotiv för alliansen i nästa val eftersom han visar sig vara som folk är mest och inte generar sig för att dra nytta av det som går, och visar att den borgerliga politiken fungerar. Precis som alla andra, utom de som har moralpanik för allting som har med borgerlighet att göra. Hyckleriet är väl utspritt bland mänskligheten.

Persson gör avdrag enligt de regler som finns. Det ska man kunna göra. Att han av alla människor gör det är i och för sig lite putslustigt på alla sätt med tanke på vilket ljud det var i skällan om detta tidigare, när han var aktiv socialdemokrat så att säga. Många inom socialdemokraterna blir säkerligen bekymrade. Deras gamle toppledare nyttjar systemet, usch då. Både fixar avdrag med egen firma och använder hushållsnära tjänster. Men vad tycker man att han ska göra då?

Nu skylls det på att samhället bara fungerar bra för den med goda inkomster eftersom det är borgerlig politik enligt vänsterfalangen. Persson betraktas säkert som en svikare i många (s)-ögon nu. Man ska då tänka på att höginkomsttaket ligger på 7.5 basbelopp vilket blir ungefär 25.625 kronor per månad. För det är där man enligt systemet är höginkomsttagare, och själv blir utnyttjad av systemet med höjda skatter och avgifter.

Att dela ut något statligt företag till medborgarna som PJ Anders Linder förslår i dagens ledare är en ypperlig idé. Om det finns en inriktning där alla ska ha möjlighet att skapa sig en egen bra bas och själva bli "rika" så kan det vara ett riktigt bra och spännande sätt. Vi äger ju redan företagen så varför skulle vi inte få del av dem? Staten sätter spelreglerna.

Hellre egna möjligheter till inkomster som gör att man kan ta vara på sig själv än att staten först ska ta pengarna och sedan fördela ut dem. Solidaritet kallas det visst och det låter fint, men det fungerar inte så bra. Det visar sig hela tiden.

(SvD)

intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte två familjer (eller ensamstående) byta husållsnära tjänster, byta fakturor utan att pengar och arbete egentligen är inblandat och sedan göra avdrag i deklarationen? Det borde i så fall vara en höjdare för ensamstående eller fattiga familjer att dra staten och pigälskarna vid näsan samtidigt som man tjänar på sitt eget slit hemma.