onsdag 6 februari 2008

Står Mona Sahlin emot ska hon få en blomma...

Mona Sahlin ska på möte med FRA. Maria Abrahamsson tycker att hon ska stå emot lockelsen att ge FRA möjlighet att spana på alla våra elektroniska rörelser - totalspaning på internet alltså. Mail, SMS och telefonsamtal.

Det är värre än det vi tidigare diskuterat om musikindustrins möjligheter att få kolla IP-nummer för att sätta dit olaglig fildelning menar Abrahamsson. Det kan man verkligen hålla med om. Därför är det så viktigt att det första inte blir av, för har man väl släppt efter på ett håll så gör man det lätt på flera andra också. Denna kontrolliver måste till varje pris motarbetas.

"När försvarsminister Sten Tolgfors hälsade på FRA i januari avhandlades det vilande förslaget, förstår jag av Åkessons information till de anställda. Av den framgår också att Åkesson är störtsur på medierapporteringen om att FRA skulle vilja ”avlyssna hela svenska folket”.

Mediehanteringen kommer jag att diskutera vidare med försvarsministern den 1 februari, skriver Åkesson i personalbladet, och understryker att fram till den känsliga voteringen i juni får FRA inte synas som aktör på det politiska planet." (MA i SvD)

Vem är denne Åkesson som tycker att media ska manipuleras till att inte skriva om nackdelarna med denna signalspaningslag som är den sista pluggen som dras ur så att vi skall kunna bli totalt övervakade i vår privata och personliga kommunikation med omvärlden? Usch och fy vilken typ ... FRA har en egen plats på nätet där de beskriver hur felaktig informationen kring signalspaningen är. Det kanske de kan tycka, men läs själv och skapa en uppfattning om saken här.

För egen del hoppas jag förstås att försvarsminsitern och moderaterna har stake nog att säga nej tack, just det här vill vi inte ha. Och att även Mona Sahlin gör det. Det vore ett bra sätt för henne att ta poäng från Bodström som annars förmodligen är hennes värste motståndare om statsministerposten på (s)-sidan. Bodström verkar lida av någon övertro på bevakning, det är en olustig inställning.

Jag ska personligen skicka henne en blomma om hon står emot dessa vansinnesidéer om att få kontroll över hela svenska folket. För det är precis det som det handlar om. Ges möjligheten så kommer den att tas också. Alla har inte ädla syften och det är dem vi ska skydda oss emot.

(SvD)

intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: