söndag 24 februari 2008

Varför kan man bara rösta med Telias abonnemang...

Varje tittarstyrd omröstning känns märklig.

För det första kan varje person rösta hur många gånger de vill och på vilka artister som helst. Hur kan det bli rättvisande? Här ges utrymme för strategiröstning vilket brukar kallas fusk.

För det andra så kan man bara SMS:a med Teliaabonnenmang. Varför då? Man utesluter en stor del av möjliga röster på det sättet. Varför finns inte exempelvis Tre, Telenor, Halebop, Tele2, eller kontantkort med som alternativa röstmöjligheter? (mer avtal än teknik antar jag)

Tre satsar stort på musik, skulle inte deras kunder vara helt rimliga intressenter som röstare till melodifestivalen¨? Utesluter man inte en hel stor ungdomsgrupp här? Skulle man inte kunna få en större insamlingssumma om man släppte på de andra telefonileveranötererna också?

Om Svt är folkets egen TV så varför får folket inte vara med och rösta - om de vill? Varför är Teliaabonnemanget en förutsättning?

Ändra på det...

intressant

(Aftonbladet)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

SvT och Telia tillhör det statliga konglomeratet. Det är statstelevisionen och Televerket som gynnar varandra, i gammal god stil.

Statstelevisionen är också en "fri" och "oberoende" entitet som inte dansar efter marknadens pipa, så därför kontrakterar man Felia för att dra in stålar för att täcka evenemanget. På så sätt gynnar man de statliga aktörerna och behöver inte ge de uschliga konkurrenterna på den privata sidan en skjuts. Oberoende! Frihet!

Mary X Jensen sa...

Exakt. Vilket gör frågan än mer relevant att ställa.

Anonym sa...

Tja, möjligtvis för att Telia plöjer ner ca 100 miljoner eller mer för att vara exklusiv sponsor av melodifestivalen.

Men visst, se till att de andra företagen hostar upp likvärdiga summor, annars var bara tyst, det blir så tragiskt med dina inlägg.

Mary X Jensen sa...

Förlåt anonym men hur menar du? Patetisk, det är man väl när man inte vågar stå för det man säger utan är anonym när man skriver.

Förvisso är Telia kanske största sponsorn och att det är det som är begränsningen. Men man kan väl då inte säga att det är folket som avgör röstningen om man utesluter alla som inte är abonnenter hos Telia? Jag har inga siffror men de andra bolagen har många kunder som också skulle kunna vara med och rösta samt bidra till insamlingen. Genom att Telia har ensamrätt här så kanske det ska kallas Telias Melodifestival?

Anonym sa...

Hejhej, har läst kommentarer och här kommer en förklaring. Telia är en av 13 sponsorer (se vilka på gylleneskor.se). SVT erbjuder SMS-röstning på bidragen. Telia är den enda teleoperatör som valt att erbjuda kunderna den tekniken; ingen "ensamrätt" alltså. Önskar fortsatta trevlig lördagkvällar, LG Wallmark, TeliaSonera