måndag 10 mars 2008

Hur mycket byråkrati och administration behöver polisen...

Det känns inte som någon nyhet precis att poliser verkar sitta inne på kontoret, att polisstationer läggs ned eller är stängda på sommaren när sommargästerna invaderar kommunen.

Om det är så att det bara är 1/3 av alla poliser som syns i yttre tjänst så kan man inte låta bli att undra - vad gör de andra? De som sitter på kontoret, skriver de bara rapporter? Eller vad är det som pågår? Om det nu dras ned ännu mer på den administrativa personalen betyder det då att ännu fler poliser ska sitta på kontoren? Färre vara ute? Är det för mycket byråkrati? Är det för mycket administration?

Så mycket vet jag inte om hur polisen arbetar men med bara lite vardagskunskap så känns det som om det är ute på gator och torg de behövs. Det blir allt mer tydligt eftersom det verkar hända allt mer på just gator och torg. Moderata Ungdomsförbundet hade för många år sedan devisen - en snut i varje knut. Det kanske inte skulle vara så dumt. Om man betraktar polisen som en automatisk ordningshållare bara genom sin närvaro alltså.

Att socialdemokraterna är bekymrade förvånar mig, ty de har väl ändå haft många år på sig att göra något åt polissituationen i landet. Men av någon anledning verkar det som om de har glömt allt de själva har varit delaktiga i sedan tidigare. Det blir som när jag skulle försöka få min lilla dotterdotter att städa sitt rum. Det var fyllt av "allt" - jag drog igång henne och stod bredvid. Plötsligt spänner hon sina ögon i mig och säger med den 6-åriga tonårsrösten till mig - Städa då!!! Det var inte precis jag som stökat till, men visst fick hon lite hjälp ;-).

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

kanon: ut med skrivborden och uniformera hela poliskåren och ge dom ordentliga batonger och välsmorda automatvapen och sätt en snut i varje knut

du sköna nya värld: det finns väl alltid någon utfattig förortsskola som snuten kan bevaka

rolfner sa...

Socialdemokraterna var vid makten 1996, det är jag helt säker på. Och DE, med dåvarande justitieminister Laila Freivalds i spetsen, beslutade om att säga upp 480 civilanställda - jag var en av dem och minns detta mycket tydligt. Hennes envisa vägran att nånsin träffa våra representanter...

Uppsagda pga arbetsbrist. Den du... Enligt LAS fick alla som varit anställda 19 år eller mer vara kvar + några undantag, alla yngre i tjänst fick gå. Självklart ledde det till inre tjänst för många poliser.

Sen att jag hakar upp mig på inställningen att civilanställda är någon sorts andrasortering inom myndigheten hör ju inte hit. Vi kunde vårt jobb - vi behövdes. Och nu ska de sparka ännu fler.

Finns det INGEN i den där myndigheten som kan berätta hur det ser ut INOM myndigheten - i verkligheten? Vad allt sånt här beror på. Alla vet ju.

Ring GW Persson, han är väl den enda som vågar berätta...

Mary X Jensen sa...

Rolfner - jag menade inte att det inte behövs administration jag menade att poliserna borde var ute och inte inne... Jag är övertygad om att det behövs administration men tycker inte att poliserna ska göra det i stället för den som kan det. Tror att det blir bättre om administrationen körs av den som kan det helt enkelt...

rolfner sa...

Nej, det är INOM myndigheten man har en sådan attiyd, jag menade inte alls att jag märkte av nåt sånt i ditt inlägg. Missförstånd.

Jag är helt med, poliserna ska vara ute, men alla INOM myndigheten VET varför de inte är det. Och då menade jag;

Fråga GW Persson för han är väl den enda med civilkurage nog att säga hur det - egentligen är. Alla vet. Men om de skulle berätta skulle de få sparken hela gänget - eller inte, för vi vet ju >>>

Ju mer inkompetent - desto högre tjänst. Man kan bara sparkas uppåt inom polismyndigheten om man nått en viss nivå - bara en sån sak, men det är ju samma sak i stort sett överallt och alla håller varann om ryggen - så grattis. Eller inte...