lördag 12 april 2008

Bra fråga Skytte...

Visst undrar man ibland, till och med ofta om de nya moderaterna verkligen intresserar sig för sina gamla kärnväljare. Göran Skytte tar upp frågan som gäller pensionärerna och deras möjligheter till äga det de äger utan att andra/staten ska bestämma hur besparingarna ska användas.

De funderingar som tidigare fanns om att konfiskera pensionssparandet ligger i samma härad. Eller de tankar kring extra sjukförsäkringar som kunde ge lite extra. Hade man sparat så skulle man inte få mer än andra ändå eftersom det allmänna tillskottet skulle sänkas för den som hade lagt undan.

Göran Skytte citerar så här "Så långt blir jag – som inte är pensionär – inte särskilt upphetsad. Men så kommer det. Reinfeldt motiverar sin ståndpunkt. Och då låter det så här: ”Vem har mest på banken? Jo, pensionärer. Vilka förvaltar det mesta av ägandet i företag och fastigheter? De äldre.”

Lite Robin Hoodstil över det hela, eller hur? Det är synnerligen en underlig ordning som det finns all anledning att fundera över.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

GS' rubrik är i sanning träffande o gäller deFacto fler områden än 'enbart' pensionärerna. A. Borgs uttalande [i samband m Fastskatten] att "..det är fördelningspolitiskt.. blah..". Vaddå fördela? Politiskt? Fördelningspolitik är ju för bövelen högsta norm i Marx' ideologi, dvs. alla ska ha det lika dåligt. Och nu senast, att utnämna M. Winberg till ordf. i Svenska Spel... puh!
Det finns x-tusen fler o oändligt mkt mer lämpade kandidater till slik befattning att finna genom slumpmässigt slå upp vilken sida som helst i valfri telefonkatalog [förutom 'W'..]
Nä, det är inte bara något som inte stämmer här - det är en otrolig mängd som inte stämmer.
Mvh/TJ

Anonym sa...

Hade kunnat skriva sidor i ämnet - som ändå ingen orkar läsa, inte ens en moderat.
Men, vad ser jag? Jo IGEN, så är det de skötsamma som straffas och slarvpellarna som gynnas - med de skötsammas medel.
Kriminella ska få vprd och omsorg och lite dalt - brottsoffret få gå hem och reda upp sit liv själv.
Självförvållade "högkonsumenter" typ de med med skuldsanering får hjälp - och andra ska betala. Övriga förväntas kunna klara sig själva.
Mest fölrvånande är att man accepterar den socialistiska tankesättet "att här finns så mycket att det gör inget om vi nallar lite".
Som de 250 miljarderna (s) stal av de "rika pensionärerna".
Ska de betala en gång till??

John Olsson sa...

Då jag själv arbetat mest i USA och får pension därifrån skattefritt, så kan jag inte låta bli att undra hur svenska pensionärer kan tyst acceptera att skatt dras på sina pensioner. Varför diskuterar man inte om detta i Sverige? Har man gett upp?

Sen har vi det där med Garanti-pensionen. Det är ju rena bluffen. När skatten är dragen på denna lilla pension får respektive pensionär leva under existensminimum och blir alltså tillhörande kategorin "Fattig".

Är detta vad man kallar "svenska modellen"?

Anonym sa...

Den svenska modellen

AB Sverige och AB Japan bestämde sig för att utkämpa en årlig roddtävling med åttamannalag. Ländernas manskap tränade länge och när dagen för kapprodden kom var de i absolut toppform. Japanerna vann med ett försprång på 1 km.

Efter nederlaget var moralen i botten hos AB Sverige. Högsta ledningen beslutade att man skulle vinna påföljande år och tillsatte en utredning, med ingående konsult-, rådgivnings-, respektive expert- och samrådsgrupp, vilken skulle undersöka problemen och utarbeta verkningsfulla åtgärder.

Utredningsgruppen konstaterade (man var eniga!) efter mycket och idogt analysarbete att japanerna hade sju roddare och en styrman medan det svenska laget hade en man för att ro och sju som styrde båten. Dessutom framförde Konsulten att vattentemperaturen inte var samma i de två roddarbanorna samt att det förelåg graverande skillnader i ländernas alfabeten.

I denna krissituation visade AB Sveriges ledningsgrupp prov på avsevärd handlingskraft – även i internationell jämförelse. Man tillsatte en ny utredning som helt förutsättningslöst enligt de omarbetade direktiven skulle undersöka strukturen i det svenska laget.
Utredningen kom efter flera månaders intensivt och ansträngande arbete, inklusive studieresor, t.ex. i januari ända ner till New Zealand, fram till slutsatsen att det var för många som styrde och för få som rodde.
Mot bakgrund av detta resultat genomfördes omedelbart förändringar i lagstrukturen; nu hade man fyra styrmän, två överstestyrmän en styrledare och en roddare. Dessutom införde man, enligt förslag från ordföranden, ett poängsystem för att motivera roddaren. ”Vi måste utvidga hans arbetsområde och ge honom mer ansvar”.

Året därpå vann japanerna med ett försprång på 2 km.

AB Sverige avskedade omgående roddaren med hänvisning till dennes osolidariskt låga arbetsprestation samt uttalat ogillande av gul färg och betalade ut den avtalsenliga bonusen till ledningen som uppskattning för de stora ansträngningar den lagt ned.

Utredningsgruppen utarbetade, nu i samråd med expertis från AMS, landstingen, LO, SCB, DO, Jämo, Folkhälsoinstitutet, Naturvårdsverket, KO m.fl. en ny analys, vilken visade att:
målsättningen var klart definierad, man hade valt rätt taktik, utredningens nätverksavstämning fungerat klanderfritt, budgeten hade, liksom sparmålen uppfyllts (med råge t.o.m.), motivationen var hög,
ledning och experter agerat kompetent, demokratiskt, lojalt, jämlikt och helt utan inslag av orättvisa färgnyanser, man borde eftersträva ett gemensamt alfabet enligt svensk modell samt, inte minst, att i internationell jämförelse var segermarginalen alls inte så stor.

Det måste alltså vara materialet som behövde förbättras!
Idag är AB Sverige i full färd med att utveckla en ny båt.

Epilog:
Det meddelas, att den första utredningens ordförande utsetts till Landshövding i Roddens Län, samrådsgruppens ordförande utnämnts till GD för det där nyinrättade Årverket och att bonusen är utbetald till alla utom Konsulten, som vänt sig till KÅU (=KonsultÅtgärdsUtskottet) och begärt omedelbara åtgärder.

Mvh/TJ