torsdag 10 april 2008

Vi har våra regler II

Gamlingar blir berövade på sina sparmedel och när de hjälper polisen att haffa tjuvarna så kommer skattemyndigheterna och tar pengarna för att tjuvarna har skulder. Detäldre paret får inte tillbaka sina egna pengar fastän de hittats på förövarna.

Som sagt - vi har våra regler. Vore det inte på sin plats att fundera över om de alltid är så bra de där reglerna?

(Aftonbladet)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är sååå sverige, oavsett regering! Nä, inbördeskrig tack!

Anonym sa...

Antagligen kunde paret inte visa att pengarna var deras. 18 papp i en skrivbordslåda - hur klokt låter det?

Jag tror inte staten kan konfiskera stöldgods som har en rättmätig ägare - såvida denne inte har en skuld till staten förstås.

Anonym sa...

Det är inget annat än en ren skandal. Det finns absolut inget heter att ett brottsoffer (i det här fallet paret i Jämtland) skall betala besparingar till tjuvar. Tvärtom så skall tjuvarna i fråga för det första fråntas rätten att vistas i Sverige (och speciellt i det län brottet begåtts) och för det andra medelst tvångsåtgärder tvingas till att återbetala värdet av det stulna till de som blivit drabbade. Detta är ett skräckexempel på hur ruttet inifrån det är i moderatsverige. Tjuvarnas skuld till staten kan drivas in på andra sätt än från de som bestulits.

Unknown sa...

pengarna räknas inte längre som det äldre parets utan räknas tjuvarnas eftersom gamlingarna inte kan bevisa att just DE här pengarna är deras och då fick staten första tjing på dem.

sen döms tjuvarna till att betala tillbaka pengarna till det äldre paret, men det kan dröja lite eftersom de just nu inte har speciellt mycket pengar alls.

det hade kunnat funka med lite omvändning på det hela och låta gamlingarna få sina pegnar först och sedan använda det som blir över att betala skatteskulder.

som tur är kommer de att få sina pengar, förr eller senare.

klanka bara inte på sverige för det här, det funkar sämre i andra länder.