tisdag 6 maj 2008

Artisterna börjar revoltera och går egna vägar...

Allt fler artister struntar i musikindustrin och går sina egna vägar. Senast är det Nine Inch Nails som tackar sina fans för stödet och ger bort sitt album - fri nedladdning. Jisses vilket gung det kan bli på nästa konsert då när publiken redan kan låtarna... De ser det som marknadsföring inför biljettförsäljningen till kommande turné.

Återigen ett exempel på hur musikindustrin snart kan vara frånkörda i sin iver att sätta dit sina kunder för illegal fildelning och dessutom ta ohemula 200 kronor för ett album. Sänk priserna, dela ut låtarna och ni kommer att sälja mer...

Förr satt ungdomar i skivaffären och jazzade, tog broschyrer, kanske köpte en skiva och kopierade den till bästa kompisen. Vad är skillnaden mer än att tekniken gått framåt och att det går att dela med sig till många fler och mycket snabbare idag. Det ger merförsäljning, vissa verkar se det så i alla fall.

Hoppas att alla beslutsfattande politiker läser det här också och drar en och annan slutsats av idéerna att sätta dit människor godtyckligt med IP-adresser som något slags övergripande bevis. Det är inte rimligt att ge musikindustrin denna möjlighet, att kanske till och med få begära husrannsakan hos dig utan att ens passera polisen, det är så de ser det i sin egen bästa värld.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: