lördag 10 maj 2008

Att vara tjänstledig för att pröva nytt jobb... när uppstår jäv

Anställda inom statsapparaten kan vara tjänstlediga under en period för att prova på ny tjänst. Det är kanske en fin förmån, men jag har aldrig förstått den riktigt. Börjar man överhuvudtaget fundera på annat jobb så ska man dra, det går aldrig att komma tillbaka och gör ett bra jobb. Har man lämnat så har man lämnat på något sätt...

Men den utredande polismannen i fildelningshistorien valde tydligen den möjligheten när han gick vidare till Warner Bros, i princip så ska han få tillbaka sitt gamla jobb omd et inte fungerar påd et nya. Det är många som har agerat skarpt vad gäller den saken. Hur bra kan det vara att man tar jobb hos en målsägande när man själv utrett problemet. Finns det möjligen en jävsituation här frågar sig många. Länkar till flera finns här i Karl Sigfrids inlägg.

Riksdagsmannen Karl Sigfrid som är för en modern syn på fildelning och upphovsrättssyn tyckte att det var skumt att man kan byta jobb på såna premisser och frågade justitieministern om hon ansåg att det var en bra idé det här. Det gjorde hon, det var skojigt att statstjänstemän kunde byta jobb menade hon, det visar att de har en attraktiv kompetens.

Alla är väl inte överens med henne om detta precis. Karl Sigfrid har jobbat vidare med frågan för att utreda det som gäller vid statlig anställning och "bisysslor". Så vi får se fram emot att få ett svar där framöver.

Att det här problemet överhuvudtaget finns tydliggör att människors begreppsvärldar kan vara så oerhört olika. Man behöver inte vara dum för att man ser världen på olika sätt, men önskvärt är väl ändå att man skulle bli lite nyfiken på vad andra har att säga när de framhärdar så starkt.

(intressant)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Per Westberg sa...

Det är inte förrän när han återkommer som polisman frågan om jäv blir aktuell. Jäv är något som gäller inom statlig eller kommunal förvaltning och i dömande verksamhet. Inte hos privata företag.

Mary X Jensen sa...

Hur som helst det är illa nog som det är...