fredag 9 maj 2008

Det här programmet får ni inte missa - om copyrightlagar...

Uppdatering: Steelnecks kommentar.

"Det som SVT sände saknade extramaterialet. Om man istället ser filmen på skaparnas webbplats, och leker lite med videoobjektets kontroller, så kommer man att få sig till livs en en man i helskägg som har mycket tänkvärda saker att säga, på ett väldigt oklippt eftertänksamt sätt. Den mannen, Yochai Benkler förekom inte alls i den version som sändes på SVT, inte heller i den version som sprids med torrent. Intervjun med honom är hela 18 minuter och 45 sekunder. Mycket väl spenderad tid för den som är intresserad. I extramaterialet hittas också en intervju med Paul Gerhardt från BBC som diverse “TV-moguler” nog skulle behöva lyssna uppmärksamt på, klart intressant."

Ikväll var det ett riktigt bra program på SVT2 om upphovsrätten och konflikten kring den.
Framförallt så gav det en bredd av hur man hanterar upphovsrätten i olika länder, hur man använder ny teknik, hur man gör musik, bild och video tillgängligt och hur nya affärsmodeller kan se ut. Dessutom förstås några stofiler från ifpi... Det blev väldigt tydligt att detta är en generations- och kulturfråga.

Läs mer här

Programmet går i repris den 11 och den 13 maj och verkar kunna ses direkt på webben så småningom också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det som SVT sände saknade extramaterialet. Om man istället ser filmen på skaparnas webbplats, och leker lite med videoobjektets kontroller, så kommer man att få sig till livs en en man i helskägg som har mycket tänkvärda saker att säga, på ett väldigt oklippt eftertänksamt sätt. Den mannen, Yochai Benkler förekom inte alls i den version som sändes på SVT, inte heller i den version som sprids med torrent. Intervjun med honom är hela 18 minuter och 45 sekunder. Mycket väl spenderad tid för den som är intresserad. I extramaterialet hittas också en intervju med Paul Gerhardt från BBC som diverse “TV-moguler” nog skulle behöva lyssna uppmärksamt på, klart intressant.

//steelneck