fredag 2 maj 2008

Hur slipper man undan Rikab...

Jag begriper inte det här. Är det något företag som jagar sina så kallade kunder eller ska vi säga sina intäkter så är det väl Rikab. Jag undrar därför hur man gör för att komma i från dem? Går det att undvika att betala överhuvudtaget? Det skickas brev och påminnelser med hot om räfst och rättarting och kronofogde. Det pejlas och det sänds via TV ut reklam eller info kanske det ska kallas.

I studentbostadsområdet ringer man på dörren och kollar in om de redan tidigare fattiga studenterna möjligen har TV. Så jag fattar inte hur man kan undvika dem överhuvudtaget och blir förundrad över hur många som tycks göra det. För det kan inte vara utan kostnad på annat sätt.

TV-avgiften har fått spela väldigt stor roll i många människors liv och även i media. En del har blivit av med jobbet och betraktas som skurkar för att de inte betalat. Indignationen kring TV-avgiften är stor, så stor att det till och med kollas vem i familjen som betalar den, maken eller kanske att det är firman, eller en förälder.

Jag tycker att TV-avgiften ska bort i alla fall i sin nuvarande konstruktion. Men jag betalar den, eller det kanske är min man som betalar, spelar roll, hur som helst den ligger där bland andra räkningar och gör sig påmind.

Vad kostar administrationen kring TV-avgiften?

(Aftonbladet)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Adminstrationen kostar en hel del. En rejäl slant går åt till provision till kontrollanterna som inte har fasta löner utan får betalt för att sätta dit icek-betalande.

Inte för att det spelar någon roll, det är helt riskfritt att inte betala licensen eftersom kontrollanterns uppgifter inte räcker som bevisning.

Det mest intressanta är hur media får ut uppgifter om vilka som betalar eller inte betalar. Testa själv och ring upp Radiotjänst och be att få reda på om din granne betalar.

Trevlig blogg, förövrigt.

Magnus Carlbring sa...

jag tycker att reklamteve ska bort det är etter värre och ett bevis för hur kort det mänskliga medvetandet har kommit i sin utveckling

jämför med sjöelefanterna till exempel: dom avskyr också reklamteve

svt äger: public service är medborgarnas kanal

Anonym sa...

De skulle få in mer pengar till bättre program om de sålde bort lägenheten de har på Linnegatan, Östermalm, som står i en av chefernas namn C-G Johansson. Där bl.a anställda bor gratis när de reser på sina shoppingresor.

Mik