lördag 3 maj 2008

Jag hann före...

Läser om studenten som fått sin identitet kapad. Hemsk upplevelse. Har varit med om det där personligenm i alla fall nästan. Döm om min förvåning när jag fann ett personbevis utställt på mig själv med ändamålet adress i brevlådan här i början av januari. Jag vet var jag bor och hade absolut inte beställt ett personbevis själv. Ringde genast Skatteverket och frågade. De kunde inte svara på min fråga men berättade att vem som helst kan via internet beställa ett personbevis till någon annan.

Det är helt ofattbart att det går att göra när det exempelvis inte jag kan betala trängselskatt via internet när det gäller familjebilen. Eftersom jag inte är registrerad på bilen så kan jag inte betala!!! Ofattbart. Båda dessa grejor borde det ändras på.

Jag vet nu att det just där jag bor förekommit att människor råkat ut för bedragare som beställt personbevis, kreditkort och tagit lån i andras namn. Det har gjorts genom att man vittjat brevlådor på bankkort som man beställt med hjälp av personbevis som man tidigare beställt och hämtat ur brevlådan. Vilken tur jag hade som hittade mitt personbevis själv kan jag tycka, men det var en mycket obehaglig känsla.

Händelsen gjorde mig orolig, jag ringde polisen som var helt ointresserad av det hela. De bad mig ringa om det hände något. Särskilt konstigt med tanke på att det nyligen hänt en hel del bedrägerier av det här slaget i området där jag bor. Det känns alltid lika tryggt att tala med polisen (NOT).

Vi skaffar i alla falla en brevlåda med lås, de går att ha sönder de också men det är inte lika lätt att vittja en sådan utan att dra till sig omvärldens uppmärksamhet. Det gäller att hålla kollen själv - hela tiden. Det finns så mycket konstiga människor.

(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
(DN)

1 kommentar:

Anonym sa...

De här attackerna drabbar tydligen framför allt människor boende i välbeställda villaområden och i bostadsrättsföreningar i innerstaden. Så, skall man säga grattis ???