lördag 17 maj 2008

Nu får vi avskaffa alla prylar och ha minnet i kroppen...

Flyg till USA och personalen på flygplatsen kan rota igenom din dator, din mp3-spelare och din mobiltelefon och det helt utan egentlig anledning dessutom. Intressant artikel om detta i Fokus.

Den som har varit i USA vet hur krångligt det kan vara att komma in över gränsen. I synnerhet om det är något som inte stämmer exakt med bestämmelserna. Det är inte heller USAs vassaste knivar som sitter där och håller kollen vad det verkar.

Jag själv blev nästan förvägrad att komma in i landet på grund av att jag hade ett gammalt journalistvisa i mitt pass och mitt ärende denna gång var att delta i ett arbetsmöte på Microsoft eftersom jag vid det tillfället arbetade där. Att få passkontrollanten att förstå att detta var en möjlig situation var inte lätt. En gång journalist alltid journalist och det är misstänkt. Men jag klarade mig igenom på grund av att vi hade samma födelsedag. Ja, det är faktiskt sant och säger väl en del om godtycket också.

Läs mer om opinionen till detta tilltag här på EFFs hemsida. Den organisationen kämpar hårt för vår personliga integritet och för oss om är intresserade av ämnet finns det anledning att ta en titt över vad som pågår.

Men å andra sidan så kommer vi nog inte att behöva ha med oss så mycket egna prylar i fortsättningen. Det mesta vi behöver torde gå att nå via nätet... man får ha minnet i kroppen helt enkelt.

Lite bakåttankar till gamla rutiner för oss som arbetade på det då framstående dataföretaget (IT hette så då) Digital Equipment på 80-talets början, då drog man inte runt med egen PC utan gick in på vilket Digitalkontor som helst i världen och loggade in och var hipphapp uppkopplad och nådde mail och annat precis som idag men bara mot 122.000 digitalanställda. Det som saknades var dagens grafik.

Den som minns kommandot $phone räcker upp en hand... jag vet vad det är, men berätta gärna... Lite kul med nostalgi också, mitt i eländet...

(Fokus)

Inga kommentarer: