måndag 12 maj 2008

Schlingmann tycker inte som Olofsson och förkastar (s)-ideerna

Hoppsan nu var alla snabba på tangenterna. I morse nämndes att Maud Olofsson såg socialdemokraternas nya röda jobbpolitik som en hyllning till alliansen .

Det verkar inte som om Per Schlingmann håller med om detta när han senare under dagen går i svaromål i Aftonbladet, han tycker att socialdemokraterna säger nej till det mesta.

"Mona Sahlin säger sig vilja ompröva socialdemokraternas jobbpolitik. Gott så. Men att skapa goda villkor för fler jobb handlar inte om att lägga flest förslag utan om att göra rätt saker. Innan Mona Sahlin kan ompröva sin jobbpolitik måste hon först se till att skaffa sig en." (Schlingmann är inte nådig i Aftonbladet)

Själv håller jag stenhårt på arbetslinjen och att alla som kan och vill ska få jobba på. Bidragssystemen funkar ändå inte för alla så snacka om orättvisa. Det finns de som får 20% av lönen i a-kassa och sjukpenning. Vilket beror på att de tjänar betydligt mer än bidragstaken. Betänk att det är just dessa människor som också är högskattebetalare och faktiskt de som levererar in mest i skattesystemet. Det talas ganska lite om den sidan av saken. Just det här att det krävs att det finns männsikor som arbetar och ser till att det finns pengar i systemen också. Så att vara solidarisk är ju faktiskt att jobba när man kan och med det man kan.

Det behövs också en del attitydförändringar på arbetsmarknaden, så att även vi som passerat 50 blir attraktiva igen... I många andra länder ses erfarenhet som något positivt, här är det inte så utan man blir snarare bemött med misstänksamhet. Men vi är också en riktigt god arbetskraft med barnaår och jobbfrånvaro bakom oss, vi är lojala, har gjort våra misstag, och framförallt så kan vi berika arbetsmarknaden, den behöver en större åldersmix.

Det talas tyst om den här åldersdiskrimineringen, tyvärr. För den finns där. Jag är över 50 och jag är bra och jag vill in i ett större sammanhang igen och jag söker jobb. Dessutom delar jag den situationen med många, man är inte ens unik...

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: