måndag 30 juni 2008

Det börjar bra det här - läckor söks på FRA...

Ingen vet hur FRA ska lägga upp sin spaning menar David Lindahl och tipsar om ord som kanske ska undvikas. Han ger i Aftonbladet lite tips om hur han tror att FRA kommer att gå till väga. Rent principiellt så som vi skrev igår så är i princip varje ord i svenska språket redan med bland FRAs sökbegrepp så det spelar nog ingen roll vad man skriver. Sen när trafikdata som redan pågår samlas med persondata så kan det bli riktigt intressant.

I USA räckte det med att ha samtalat med Caroline, som blev en skum kontakt för den amerikanske al-Qaidaexperten, enligt FBI alltså. Caroline är hans dotter!!! Läs artikeln om det hela och förvånas.

JK ska nu kolla en anställd som FRA anser har lämnat över sekretesskyddat material till SVT:s Rapport. Vad är vad? Ja hur kan man veta? Men en sak är att den mänskliga faktorn alltid finns och det är lätt att bli lite oroad. Mufs Niklas Wykman håller med. Trotten har en aningens vildare syn på sekretessmaterial. Jag håller inte riktigt med för jag tycker att man ska respektera sekretess absolut. Men det finns flera sätt att se på saker. Till exempel med lite humor. Anna ger sin syn på varför FRA inte ska ha tillgång till för mycket information om oss vanliga... Mänskliga faktorn lägger jag till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
jag är mycket irriterad på denna nya lag då det borde gå att lösa med den lagstiftning vi redan har!
En kul och bra ide (?) vore väl att alla människor i Sverige hade med just alla dessa ord som BOMB, Afganistan, IT-krig osv så kanse hela skiten brakar ihop !!!!!
Tack för mig! Mvh Isabella

Asta (pseud) sa...

Hej.
"Experten" Lindhal verkar mest lyftas fram av AB, eftersom det han säger verkar lite "skrämmande" (not) Det säger sig självt att det inte går att scanna/läsa av alla mail som innehåller ordet/sökbegreppet "Bomb" eller "Afganistan" mm. sådana här söksystem måste använda sig av någon form av mönsterigenkänning. En terrorist lär inte skriva ordet bomb när de talar om en bomb. Jag babblar lite om detta på min blogg och jag babblar också om detta på andra bloggar som skriver om FRA-eftersom det blir så mycket fel i debatten.

Daniel A sa...

Är det det här med sökandet efter läckor på FRA ett arbetsmiljö och fackligt problem?
Men det är väl ingen anställd som får vara med i facket där. Kommunistskräcken där är så stor att allt vänster om SD såsom folkpartister m.m. egentligen är stämplade som kommunister.