måndag 30 juni 2008

Ännu en sympatisk folkpartist...

Folkpartiets Gunnar Andrén menar att folk med rätta är upprörda och säger att han tänker arbeta för att FRA-lagen ändras rejält till hösten. Det känns väldigt sympatiskt att han vill lyssna på oss som tycker att lagen i sin nuvarande utformning gör för stora ingrepp i den personliga integriteten. Folkpartiet verkar dock aningen kluvet när man lyssnar på Johan Pehrsson som säger:

"– Det är bra att debatten fortsätter. Det finns ett brett politiskt stöd för att vi ska ha en väl fungerande underrättelsetjänst med signalspaning. Men den bild som funnits i medierna på sistone har gett bilden av en massavlyssning och det är en missuppfattning, säger Johan Pehrson till SvD.se."

Jag vet inte riktigt vad han har förstått, men att massavlyssning möjliggörs med den nya lagen för att tekniken fungerar så har tydligen inte gått in i alla fall. Så småningom kanske det trillar ner en talgdank. Politiskt stöd är en sak, men folkstöd är nog trots allt en förutsättning för att det ska bli någon politik överhuvudtaget.

Det finns dessvärre andra i borgerligheten som saknar Gunnar Andréns lyhördhet mot allmänheten. En av de unga moderata riksdagsmännen anser att han blivit störd av allmänheten och Expressen. PR-konsult hitåt... Det blev naturligtvis ett självmål som Badlands Hyena ryckte tag i direkt. Nikke å sin sida har haft kontakt med en annan moderat och blev inte heller imponerad av det svar han fick. En PR-konsult till behövs... Innan det här går helt åt pipan. Man har faktiskt även från moderaternas och regeringens sida visat en viss vilja för att ändra på lagen vad jag förstått. Ta åtminstone vara på den möjliga positiva inställning det kan ge. Släpp nu inte loss alla dumheter hur som helst. Det här vinner vi inget val på.

Jag blir bekymrad. Det är int ebara FRA-lagen som gör intrång i den personliga integriteten. Läs denna artikel från Washington Post ,som jag fick mig tillsänd från en vän - tack Jonas B. Artikeln handlar om hur EU och USA delar privatdata... Inte kul läsning det här. Läs min tidigare postning om PNR - passenger name record. Jag läser just att Drottningen också skrivit om detta.

intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
1 kommentar:

stefan cronberg sa...

Sjöberg o Pettersson. Så unga och redan översåtar! Karriären i partiet överskuggar allt!

Stefan C