onsdag 18 juni 2008

Det var väl iofs väntat...

Mot taktiker, strateger och människor som kan de politiska turerna står protesterna sig slätt.

Att det blev ett ja till lagen är Direkt stötande menar Anne Ramberg Advokatsamfundets generalsekreterare.

Jag fattar inte att regeringen sålt ut hela sitt förtroendekapital från folket på en sån här fråga. Bara för att visa sin regeringsduglighet. Maktuppvisning av sällan skådat slag faktiskt av en regering som redan har dåliga opionssiffror. Mycket märkligt. Jag funderar mest på VARFÖR denna lag var så viktig att få igenom? Särskilt med tanke på att det blev en folkprotest, från människor i alla partier, från vänster till höger och kors och tvärs. Vi har uttryckt oss på olika sätt men andemeningen har varit densamma. Vi vill behålla vår integritet. Lagen är inte bra och att man gör tillägg i denna hast innebär väl egentligen att det trots allt har skett en viss påverkan av opinionen. Men nu då?

Men en sak som står klar är att internet har fantastiska möjligheter att skapa opinion. Martin Jönsson tackar Johan Larsson, jag håller med utan Knuff hade vi inte fått ihop det här. Jag brukar skicka en blomma då och då för att visa min uppskattning. Nu har vi lärt oss det här verktyget och vi ligger långt före många andra.

Om vi nu får sitta och tycka vad vi vill utan repressalier i fortsättningen? Det vet man inte nu. En obehaglig känlsa ändå som kommer krypande. Ändamålsglidningen med den här typen av databaser är givna. Vad jag har hört så är skattemyndigheterna redan intresserade.

Nu får vi sova på det här...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gissar det är jobbigt att vara moderat nu. Själv är jag väl inte moderat, men definitivt emot socialism utan ser mig som allmänborgelig.

Vad ska jag rösta på 2010? Jag vet inte, men rösta på något av allianspartierna känns helt otänkbart. Får nog bli mp, vilka jag ser som stollar - men det är att föredraga.

Daniel A sa...

Det sägs ju jobba 900 pers på FRA enl. Oscar swartz... det är många människor...
Många människor som har som enda sysselsättning att övervaka radiotrafiken...
Vem vet... det kanske blir nyanställningar...
Och det bästa är ju att allt antagligen kommer att hemligstämplas om dom har gjort några eventuella felaktigheter.
Ungefär som SÄPO:s jakt efter terrorister där bl.a. Ingrid Segerstedt-Wiberg är trots sina 97 år fortfarande anses som ett hot mot rikets säkerhet och därmed inte får läsa sin akt.
Dom här kosmetiska kontrollorganen som skrevs dit efter remissrundan kommer bara att få kolla det FRA vill att dom ska kolla.
jag tycker att det är dålig stil av dom styrande.
Det är styrande som aldrig har råkat ut får något obekvämt, för annars hade dom inte gjort det här.
Det är divafasoner när dom är som elakast.
Jag hoppas att du nu går ur partiet som protest och är med och startar ett nytt, sant liberalt parti... för det närmaste vi har det är ju v och mp, och dom gillar du ju inte direkt.

Jonas sa...

En sån otrolig besvikelse...

Är inte medlem än, men är inte Pratpartiet integritetsvärnande och i grunden liberala? Lite konstigheter får man väl stå ut med...